Faydalarını duyan poşeti doldurup alıyor! Kalp krizinden korunmak için haftada en az 2 kere bu besini tüketin
Doğal gıdaların tüketimi daha sağlıklı bir hayat yaşamamıza yardımcı olur. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yeniden popüler olduğu son yıllarda faydaları yeniden hatırlana bu besini tüketenler başta kalp krizi olmak üzere pek çok hastalıktan korunuyor.
Sağlıklı bir yaşam için tüketimi tavsiye edilen doğal gıdaların tüketimi yaygınlaşmaya devam ediyor. Her biri farklı faydalar sunan doğal gıdaların beslenme alışkanlıklarına dahil edilmesi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Uzmanlar tarafından daha sağlıklı bir yaşam ve daha yüksek hayat kalitesi için tüketilmesi tavsiye edilen doğal gıdalar şu şekilde karşımıza çıkıyor:
YAŞAM HABERLERİ
SAĞLIK HABERLERİ
Sarımsak: Doğal bir antibiyotik olan sarımsak, çok eski zamanlarda bile hastalıklara doğal bir tedavi olarak kullanılmaktaydı. Her en kadar ağızda bıraktığı koku rahatsız edici olsa da, sarımsağın tüketilmesi bir o kadar da faydalıdır. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olan sarımsak kan basıncını düzenler. Bu faydaları ile kalp ve damar sağlığınızı koruyarak kalp krizi riskini en aza indirger.
Aynı zamanda antibiyotik özelliği ile vücudun direncini yükselten sarımsak dönemsel ve sistemsel hastalıklara yakalanma riskini fazlasıyla düşürür.
Ceviz: Kuruyemişler arasında yeri özel olan ceviz yüksek miktarda antioksidan içermektedir. Aynı zamanda E vitamini ve omega 3 yağ asitleri bakımından da zengin olan ceviz beyne faydaları ile bilinir. Ancak cevizin fayda sağladığı tek organ beyin değildir.
Ceviz içerdiği sağlıklı yağ asitleri sayesinde atardamarda yağlanma ve iltihaplanma gibi sorunların önüne geçerek kalp krizini önler. Günde 8 adet tüketilmesi yeterli olan cevizi düzenli tükettiğiniz takdirde daha sağlıklı bir yaşama kapı aralamış olursunuz.
Somon: Somon insan vücudunun ihtiyaç duyduğu niasin miktarının neredeyse yarısını karşılar. Kalp krizi ve kalp-damar hastalıklarının önüne geçmesinin yanı sıra somon dönemsel hastalıklara yakalanma riskini de ciddi seviyede düşürür. Alzheimer'a karşı güçlü bir yardımcı olan somonu en az haftada 2 kez tüketmek gerekiyor.