Ev hanımlarının en büyük şikayetine şoke eden çözüm: İşte pilavın lapa olmasını engellemenin 5 yolu!
Mutfakta yetenekli olduğunu söyleyenlerin doğruluk testi olan pirinç pilavını hazırlamak büyük incelik isteyen bir iştir. En ufak hata bile pilavın lapa olmasına neden olabilir. Ev hanımlarının en büyük şikayetlerinden olan lapa pilavın çözümü ise aslında bu kadar kolaymış.
Pirinç pilavı birçok ev kadınının ve hatta usta aşçıların bile lapa olmasını engelleyemediği bir yemektir. Mutfakta yetenekli olduğunu iddia edenlerin doğruluk testi olan pirinç pilavını pişirmek büyük incelik ister. En ufak bir hata bile pirinç pilavının lapa hale gelmesine neden olabilir.
Pirinç pilavı hazırlamanın belirli püf noktaları bulunuyor. Yemek tarifleri içerisinde yeri dikkat çeken pirinç pilavını tane tane hazırlamak için bazı altın tüyoları bilmek gerekiyor. Hazırladığınız her pilav tane tane pişsin istiyorsanız işte yemek tarifleri içerisinde pirinç pilavı pişirmenin püf noktası olan 5 yöntem:
Doğru su miktarı: Pirinç pilavı hazırlarken doğru miktarda su kullanımı oldukça önemlidir. İçerisine eklenen su miktarı pilavın kıvamını belirleyecektir. Fazla konulan su pilavın lapa olmasına neden olurken az su koymak da pilavın fazla diri kalmasına yol açar. Genel oran 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı su kullanmaktır.