Ev hanımlarının 40 yıllık sırrı açığa çıktı! Salçaya bir kaşık ekleyen o sorundan tamamen kurtuluyor
Evlerde hazırlanan salçalar dışarıdan alınanlara göre çok daha sağlıklı ve lezzetlidir. Ancak evlerde hazırlanan salçalarda bazen dengeyi tutturmak zor olabiliyor. Salça hazırlarken yapılan o hatayı ortadan kaldırmak için ise ev hanımlarının bir sırrı varmış.
Evlerde hazırlanan salçalar dışarıdan satın aldıklarımıza göre çok daha sağlıklı ve lezzetli olsa da evde salça hazırlamak zor bir süreçtir. Üstelik salçayı hazırlarken içerisine olması gerekenden biraz fazla tuz attığımızda durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Salçanın tuz oranı fazla olduğu zaman ya yemeğin tuzunu eksik koymak ya da salçayı döküp tüm süreci yeniden başlatmak gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak bunların hiç birine gerek yok. Salçanın tuzu fazla kaçtığında salçayı kurtarmak için uygulayabileceğiniz bir doğal yöntem var.
Salçanın içerisine konulan tuz fazla kaçtığında bu durum tüm yemeğin tadını etkileyebiliyor. Fakat salçanın tuzu fazla olduysa dahi üzülmenize gerek yok. Ev hanımlarının sır gibi sakladığı bir doğal yöntem ile salçanın tuzunu kolayca dengeleyebilirsiniz.
Ev yapımı salçanın hem tazelik süresini hem lezzetini ciddi oranda etkileyen tuz miktarını dengelemek için sirkeden yardım alabilirsiniz. İşte sirke kullanarak salçanın tuz miktarını dengelemenin yolu:
Her evde bulunan ve daha çok salatalarda kullanılan elma sirkesi içerdiği asidik yapı ile salçanın tuz oranını dengelemeye yardımcı oluyor. Ayrıca salçanın keskin ekşiliğe sahip tadını da yumuşatan ve daha hoş bir aroma katan sirke ile salçanızın lezzetini başka bir seviyeye çıkarabilirsiniz.
Salçanın tadını ve tuzunu dengelemek için içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi eklemeniz yeterli olacaktır.