Ev hanımları bile bu tüyoyu bilmiyor! Kuru fasulyeyi böyle pişirince pamuk gibi yumuşuyor ve asla kabuklanmıyor
Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan kuru fasulyeyi pişirirken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekiyor. Fasulye doğru ıslatılıp pişirilmediğinde kabukları sert kalabiliyor. Bu sorunun önüne geçmek için usta aşçıların gizli tüyolarını deneyebilirsiniz.
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri şüphesiz ki kuru fasulyedir. Kuru fasulyeyi tam kıvamında yumuşacık pişirmek ise ustalık isteyen bir işlemdir. Bazen en usta ev hanımlarının bile yumuşatmakta zorlandığı kuru fasulyeyi pişirirken bu tüyoyu bilenler her seferde pamuk gibi yumuşak fasulye pişirebiliyor.
Usta aşçıların yemek tarifleri kitaplarından çıkan gizli doğal yöntemler kuru fasulyeyi yumuşatmanın püf noktası sayılıyor. İşte pamuk gibi yumuşayan kuru fasulye pişirmenin püf noktası:
Süt eklemek: Kur fasulyeyi pişirmeden önce ıslamak gerekir. Islatılan kuru fasulye daha yumuşak pişer. Bu işlem su ile yapılır ancak eğer fasulyeyi ısladığınız suya bir bardak soğuk süt eklerseniz pamuk gibi yumuşayan kuru fasulyeler elde edebilirsiniz. Bu işlem kabuklanmayı önler ve fasulyenin kolayca yumuşamasını sağlar.
Buzla ıslatma: Kuru fasulyeyi genelde suya bırakıp bir gece ıslatırız ancak dilerseniz bu işlemi daha kısa bir şekilde de gerçekleştirebilirsiniz. Buz ile kuru fasulyenin kabuklanmasını önlemek ve yumuşatmak için bir düdüklü tencereye fasulyeyi koyun. Ardından üzerine biraz su ekleyip bolca buz ilave edin.
Kuru fasulyeyi buzlu su içerisinde 2 saat kadar pişirmek tamamen yumuşamasına yardımcı olacaktır.