Etrafında buz katmanı olsa bile fark etmez! Bu doğal yöntemle donmuş kıyma saniyeler içerisinde çözülüyor
Yemek hazırlamak istediğimiz zaman bazen malzemelerimizi önceden hazırlamamız gerekir. Kıyma gibi buzluğa bırakıp daha sonra yemeklerde kullandığımız malzemeleri kullanmadan önce çözdürmemiz gerektiğinde yemek hazırlama süreci uzayabilir. Eğer kıymayı önceden çözdürmeyi unuttuysanız o halde bazı doğa yöntemler ile kısa sürede kıymanın buzunu tamamen çözdürebilirsiniz.
Kasaplardan satın aldığımız kıymanın bir kısmını buzluğa bırakırız ve daha sonra kullanmak üzere dondururuz. Ancak buzluğa bırakılan ve dondurulan kıymayı önceden çözdürmeyi unuttuğumuzda yemeklerin pişme süresi uzar. Eğer sizler de yemeklere kullanacağınız kıymayı çözdürmeyi unuttuysanız telaşa hiç gerek yok.
Mutfaklarda kullanabileceğiniz bazı pratik bilgiler ile kıymayı dakikalar içinde çözdürebilir ve yemek hazırlama sürecini hızlandırabilirsiniz. Doğal yöntemler ile kıyma çözdürmenin püf noktası olan bu pratik bilgiler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Soğuk suya bırakma: Kıymanın buzunu çözdürmek için kıymayı soğuk su içerisine bırakabilirsiniz. Kıyma soğuk suyun içinde 15-20 dakika kadar bekletildiğinde buzlarından arınacaktır. Bu yöntemi uygulamak için bir kaba soğuk su doldurun ve kıymayı hava geçirmeyen bir poşete alarak suyun içine bırakın. Tüm buzların çözüldüğünü görebilirsiniz.
Döküm tava ile çözdürme: Pek çok kişi tarafından henüz bilinmeyen bir yöntem olsa da kıymayı döküm tava kullanarak da hızlı bir biçimde çözdürebilirsiniz. Döküm tava kullanarak kıyma çözdürmek için ilk olarak kıymayı bir döküm tavaya alın ve üzerine daha küçük bir döküm tava ya da ağır bir metal cisim yerleştirip bekleyin. Kıyma bu şekilde 5-10 dakika beklediğinde çözülecektir.