Eti öyle bir yumuşatıyor ki pişmaniye gibi dağılıyor! 40 yıllık usta şeflerin lokum gibi et pişirme yöntemi açıklandı
Türk mutfak kültüründe etli yemeklerin sayısı öyle çoktur ki neredeyse her yemeğe et eklenir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu mutfaklarında etli yemekler çok daha fazladır. Bu kadar sık kullanılan kırmızı etin ise yemeklere eklenirken yumuşacık olması için bu doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Kırmızı etin tüm lezzetinden faydalanmak için doğru şekilde pişirilmesi önemlidir. Et doğru şekilde pişirildiğinde lokum gibi yumuşacık hale gelir ve çatal değdirdiğiniz anda dağılır. Etin bu şekilde yumuşacık pişmesini sağlayan bazı doğal yöntemler bulunuyor. Yemek tarifleri içerisinde eti yumuşatmanın püf noktası sayılan bu yöntemlerden yardım alabilirsiniz.
Eti doğru şekilde yumuşatmanın püf noktası olan bu doğal yöntemler yemek tarifleri içerisinde şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Maden suyu: Etleri yumuşatmanın püf noktası olan doğal yöntemlerden ilki eti pişirmeden bir gece önce maden suyu içerisine koymaktır. Bir kap içerisine maden suyu koyup eti içerisine bırakın. Bu şekilde 1 gece boyunca bekleyen et piştiğinde yumuşacık olacaktır.
Zeytinyağı ile marine: Eti yumuşatmanın bir başka yöntemi ise zeytinyağı kullanarak eti marine etmekten geçiyor. Bu yöntemi uygulamak için bir tabağın içine zeytinyağı, limon suyu ve biraz kekik ekleyin. Ardından eti bu tabağa koyun ve üzerini streç film ile sarın. Buzdolabında birkaç saat bu şekilde beklettikten sonra eti pişirebilirsiniz. Pişen eti yumuşacık olduğunu göreceksiniz.