Esnaf lokantalarının gizli kuru fasulye tarifi: Ağızda lokum gibi dağılıyor
Geleneksel yemeklerimizden olan ve istisnasız herkesin bayılarak yediği kur fasulye doğru pişirildiği zaman ağızda dağılır ve lezzeti katlanır. Diri kalan kuru fasulyeyi yemesi ise oldukça keyifsizdir. Bu yöntemi öğrendikten sonra kuru fasulyeyi lokum gibi yumuşacık pişirebileceksiniz.
Kuru fasulyenin daha lezzetli olması için içine farklı baharatlar eklenebilir, farklı pişirme teknikleri kullanılabilir ve yeni tarifler denenebilir. Yine de kuru fasulyenin diri kalması tüm çabaları geride bırakır ve yemeğin istediğimiz muazzam tada ulaşmasını engeller. Ancak artık bu sorunu dert etmenize gerek kalmayacak. Kuru fasulyenin lokum gibi yumuşacık pişmesi ve daha lezzetli olması için işte esnaf lokantalarının bile kullandığı pişirme yöntemleri ve püf noktaları:
Pişerken kimyon ekleyin: Kuru fasulye pişerken içine kimyon eklediğiniz takdirde, yemeğiniz hem daha lezzetli bir gale gelecek hem e fasulye şişkinlik yapmayacak. Halk arasında gaz yapması ile bilinen kuru fasulyenin gaz sorunundan kurtulmak ve sonrasını dert etmeden keyifler kuru fasulye yemek için içerisine bir çay kaşığı kimyon eklemeniz yeterli olacak.
Doğal et suyu ile pişirin: Kuru fasulye pişirirken daha lezzetli ve daha yumuşak olması için kullanabileceğiniz yöntemlerden birisi pişirme suyunun içerisine tavuk ya da et suyu ilave etmektir. Ancak bulyon değil, doğal su tercih etmelisiniz. Doğal tavuk ya da et suyunun yemeğe eklenmesi hem besin değerlerini hem lezzetini arttıracaktır.