En sıcak ağustos ayı geride kaldı! Rekorların nedeni iklim değişikliği

İklim değişikliği Dünya haberleri

Kuzey yarım kürede geçen ay, kayıtların tutulmaya başlandığı 1940 yılından bu yana tarihteki en sıcak ağustos ayı oldu. Ortalama sıcaklık endüstri devrimi öncesine göre 1.5 derece fazla ölçüldü. Avrupa Birliği'nin Kopernik Ajansı'na göre rekorların nedeni iklim değişikliği.

Avrupa Birliği'nin iklim değişikliği ajansı Kopernik'e göre  geçen ay, kuzey yarımkürenin tarihinde kaydedilen en sıcak ağustos ayı oldu. Küresel çapta ortalama sıcaklık, endüstri devrimi öncesi döneme kıyasla 1.5 derece daha sıcak ölçüldü.

Kopernik'e göre aşırı sıcağın nedeni iklim değişikliği. Ajanstan yapılan açıklamada "bilimsel kanıtlar çok fazla. Ekosistemler üzerinde benzer sıcaklık rekorlarını ve aşırı hava olaylarını görmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. Sera gazlarının kullanımının sona ermesi çağrısı yapıldı.

Dünya özellikle son aylarda daha önce hiç olmadığı kadar sıcak... Temmuz ayı kayıtların tutulmaya başlandığı 1940 yılından bu yana yaşanan en sıcak ay olmuştu. 2023'ün sona ermesine yaklaşık 4 ay kaldı. Eğer sıcaklık artışı sürerse 2023 yılı 2016'yı geçerek tarihteki en sıcak yıl olacak.
En sıcak ağustos ayı geride kaldı! Rekorların nedeni iklim değişikliği - Resim : 1

 

Kaynak: Haber Global TV

sıcak ağustos iklim değişikliği