En sağlıklı hali sanıyorduk, zararı bitmiyormuş! Mutfak tezgahına meyve bırakanlara kötü haber uzmanlardan geldi
Son yılların popüler trendi olan sağlıklı yaşam alışkanlıkları kapsamında ortaya çıkan sağlıklı beslenmenin ipuçları arasında bazı gıdaların hangi koşullarda yenilmemesi gerektiği de bulunuyor. Meyvelerin mutfak tezgahında bırakılması ve ardından tüketilmesi bakın neye neden oluyormuş.
Mutfaklarda muhafaza ettiğimiz meyvelerin bir kısmını sepet içerisinde mutfak tezgahına ya da masasına bırakırız. Bu şekilde muhafaza dilen meyvelerin içerisinde ise çoğu zaman mandalina ve portakal gibi turunçgil meyveleri yer alır. Mandalina ve portakal gibi turunçgil meyvelerini bu şekilde saklayanlara uzmanlardan uyarı geldi.
Meyve ve sebzeleri saklamanın püf noktası olan pratik bilgiler içerisinde doğal yöntemlerden yardım alarak daha uzun süre taze kalan meyveler elde edebilirsiniz. İşte turunçgillerin mutfak masasına ya da tezgahına konulmamasının sebebi:
Meyve ve sebzelerin mutfak tezgahlarında muhafaza edilmesi bekletilen meyve ve sebzelerin tazeliğinin yavaş yavaş kaybolmasına neden oluyor. Uzun süre taze klan meyve ve sebzeler tüketmek isteyenler için bu şekilde bir saklama yöntemi hata olarak görülüyor. Meyve ve sebzelerin mutfak tezgahlarında bırakılması özellikle mandalina, portakal ve greyfurt gibi turunçgiller için hatalı bir saklama yöntemidir. Turunçgiller haftalarca taze şekilde saklanabilirken bu meyveleri mutfak tezgahına koymak günler içinde bozulmasına ve çürümesine neden oluyor.
Düşük dereceli sıcaklıklar turunçgillerin taze kalması için daha uygun ortamlardır. Turunçgiller mutfak tezgahları yerine buzdolaplarında saklandığına haftalarca herhangi bir sorun görülmeden muhafaza edilebilir. Ancak oda sıcaklığında beklemesi yalnızca 3-4 gün içerisinde bozulup çürümeye başlamasına neden olacaktır.