Ekmek yoksa bir de bunları yiyin! Uzmanlar ekmek yerine tüketilebilecek en sağlıklı besinleri açıkladı
Karbonhidrat deposu olan ekmeklerin tüketiminde dikkatli olunması gerekiyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarını hayatlarına adapte edenler ekmek tüketimini geride bırakıyor. Ancak doğal karbonhidrat ihtiyacımızı gidermemiz de gerektiğinden uzmanlar ekmek yerine daha sağlıklı olan bu kaynakları öneriyor.
Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını hayatlarına dahi etmek isteyenler sofralarından beyaz ekmeği kaldırıyor. Ancak vücudumuz karbonhidrat kaynaklarına da ihtiyaç duyduğundan karbonat tüketmemiz gerekir. Beyaz ekmek yerine daha sağlıklı alternatifler tüketerek hem kilonuzu koruyabilir ve beyaz ekmeğin zararlarına korunabilir hem de karbonhidrat ihtiyacınızı giderebilirsiniz. İşte beyaz ekmek yerine tercih edilebilecek doğal alternatifler:
Haşlanmış patates: Patatesin en sağlıklı hali olduğu sayılan haşlanmış patates içerdiği doğal kompleks karbonhidratlar bakımından zengindir. Potasyum, C vitamini ve antioksidanlar açısından da zengin olan haşlanmış patates mideyi yormaz ve uzun süre tokluk hissi sağlar. Beslenme alışkanlıklarınıza 1 haşlanmış patatesi dahil edebilirsiniz.
Yulaf ezmesi: Yulaf ezmesi sağlıklı diyet lifleri ve protein bakımından zengin bir gıdadır. Yulafın yulaf ezmesi ya da yulaf unu olarak kullanılması daha sağlıklı bir kahvaltı öğünü geçirmeye yardımcı olur ancak yulaf tüketirken çok şeker içeriği yüksek tüketmekten de uzak durmak gerek. Çoğu zaman meyveler ile birlikte tüketilen yulaf ezmesi sabahlar fazla şekerli olursa bu durum şeker hastalığına yol açabilir.
Galeta: Bir başka tahıl ürünü olan galeta çıtır yapısı ile çorbaların yanına güzel bir eşlikçi sayılırken ayrıca beyaz ekmeğe göre çok daha sağlıklıdır. Ekmek yerine çorbaların ve salataların yanına galetalar tercih ederek diyet lifleri ve karbonhidrat özellikleri sayesinde sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır.