Efsane bilim kurgu filmi Matrix geri dönüyor

Bilim kurgu filmi deyince akla ilk gelen Matrix, 20 yıl aradan sonra geri dönüyor. Serinin 4'üncü filminin izleyiciyle buluşacağı resmen duyuruldu. Keanu Reeves'in başrolde olacağı filmin çekimleri 2020 yılının ilk aylarında başlayacak.

Bilim kurgu hayranları dört gözle bu haberi bekliyordu... Serinin 3 filminden sonra "yeni bağımsız bir film veya 4'üncü film olacak mı?" sorusu kafaları karıştırıyordu. Milyonlarca Matrix hayranını sevindiren haber Warner Bros.'un sözcüsü Toby Emmerich'ten geldi. Emmerich, yeni filmin Warner Bros. Pictures ve Village Roadshow Pictures ortaklığında çekileceğini, çalışmaların 2020 yılının ilk aylarında başlayacağını söyledi. 

İkonik serinin 4'üncü filminde de Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss, Neo ve Trinity rolleriyle yeniden başrolde olacak. Yeni filmin yönetmen ve senarist koltuğunda Wachowski kardeşlerden Lana Wachowski'nin oturacağını aktaran şirket sözcüsü, "Lana, gerçek bir vizyona sahip, özgün ve orijinal bir sinemacı. Matrix evreninin yeni filmini yazıp, yöneteceği ve yapımcısı olacağı için heyecanlıyız" dedi.

"The Matrix", (1999) "The Matrix Reloaded"(2003) ve "The Matrix Revolutions" (2003) birlikte dünya çapında 1,6 milyar dolar hasılat yapmıştı. 

Matrix Matrix 4 Neo Keanu Reeves