E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir? Nasıl giriş yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir? Nasıl giriş yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, okulların açılması ile beraber binlerce öğrenci ve veli tarafından büyük ilgi gördü. Peki, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir? Sisteme giriş nasıl yapılır?

Öğrencilerin tüm bilgilerini sunan E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, hem öğrencilere hem de velilere büyük kolaylık sağlamaya devam ediyor. 

 2019 E-OKUL'A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmak için (https://eokulyd.meb.gov.tr/) adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Sistemdeki 'Veli Bilgilendirme Sistemi' bölümünde yer alan 'Öğrenci T.C. kimlik Numarası', 'Öğrenci Okul Numarası' ve 'Resimdeki Rakamlar' alanlarını doldurup, giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilirsiniz. 

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir? Nasıl giriş yapılır? - Resim : 1

2019 E-OKUL'DA HANGİ SORGULAMALAR YAPILABİLİR? 

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi; öğrencinin sınav puanlarını, sınav tarihlerini, devamsızlık durumunu, haftalık ders programını, nakil işlemlerini, merkezi olarak yapılacak sınavların (TEOG vb.) tercih işlemlerini, aldığı belgelerini, şube başarı ortalamalarını, yıl sonu notlarını ve duyurularını içeriyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme sisteminin uygulaması da bulunuyor. Bu sayede veliler, öğrenciler ile ilgili bilgileri anlık olarak veya diledikleri zaman takip edebiliyor. 

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sunuldu. 

2019 eğitim öğrenci veli