Duyan mutfağa koşup deniyor! Çayın lezzetini iki katına çıkaran yöntem ile kaç bardak içtiğinizi sayamayacaksınız
Türk kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olan çay günün hen her saati keyifle tüketilen bir içecektir. Kendine has tadı ile pek çok kişinin severek tükettiği çayın içerisine ise bazı eklemeler yaparak lezzetini katlayabilirsiniz.
Türk kültürünün vazgeçilmez içeceği çay sabah kahvaltılarından akşam sohbetlerine günün hemen her saati tüketilmektedir. Bu kadar sık ve keyifle tüketilen çay her ne kadar kendi başına lezzetli bir içecek olsa da çayın içerisine bazı doğal ürünler ekleyerek lezzetini katlayabilirsiniz.
Doğal bir yöntem ile çayın lezzetini iki katına çıkarmak mümkün. Çaya eklenen bu gıda ile çayın hem lezzeti hem de sağlıklı yapısı kat ve kat artıyor. İşte çaya eklenen o doğal ürün:
Çayın içerisine eklenen bu ürün tarçından başkası değil. Çaya eklenen tarçın sayesinde daha yoğun bir aroma elde edebilirsiniz. Tarçın çayın kokusundan tadına tüm yapısına işler ve bu sayede eşsiz bir deneyim sunar. Tarçının içerdiği bileşikler çay ile karıştığında ortaya benzersiz bir tat şöleni çıkıyor. Tarçın özellikle siyah çaya eklendiğinde çok daha keyifli bir içim sunuyor.
Çaya tarçın eklemek çayın sadece lezzetini değil aynı zamanda sağlıklı yapısını da olumlu şekilde etkiler. Çaya tarçın eklemek sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendiren tarçınlı çay normal çaydan daha fazla besin değeri içermektedir. Soğuk kış günlerinde tarçın eklenmiş çay içerek hastalıklara karşı korunabilirsiniz.
Çayı tarçın ile lezzetlendirmek için demliğin içerisine 1 çubuk tarçın eklemek yeterli oluyor. Ayrıca çayın içerisine aroma vermesi amacıyla tarçın ekleyenler kök zencefil, limon kabuğu ya da karanfilde tercih edebilirler. Bu yöntemler ile çayın lezzetini katlayabilir ve hoş bir roma elde edersiniz.