Dünyanın dört bir yanından o sırrı öğrenmeye gelecekler! Usta şeflerin biber dolmasına lezzet katan sırrı açığa çıktı
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biber dolmasının birden fazla hazırlanma biçimi vardır. Bu farklı hazırlanma biçimleri içerisinde en lezzetlisini sizler için araştırdık. İşte usta aşçıların lezzet sırrı olan o gıda...
Türk mutfak kültürünün önemli yemeklerinden biri olan biber dolması kendine has pişirme biçimleri ile karşımıza çıkıyor. Enfes lezzeti ve sağlıklı yapısı sayesinde korkmadan tüketebileceğiniz biber dolması ile ilgili bazı püf noktalar da tabi ki var.
Biber dolmasının lezzetinin tavan yapmasını sağlayan bu yöntem kullandığınızda dünyanın dört bir yanından usta aşçılar dahi dolmanızın sırrını almak içi kapınızı çalmaya başlayabilir.
Biber dolması farklı coğrafyalarda farklı şekillerde pişirilir. Kimileri iç harcına salça eklerken kimileri ise anne ekler. Kimiler yoğurtlu kimiler yoğurtsuz sever. Ancak bu zıt kutuların bile biber dolması konusunda anlaşacağı bir biber dolması tarifi karşınıza çıkıyor.
Biber sevmeyenleri bile yemeye alıştıran bu biber dolması tarifi biberin içerisine eklenen doğal bir gıda ile tamamlanıyor. Biber dolmasının lezzetini en az 3 kat artıran bu doğal ürün ve yemek tarifleri içerisinde biber dolması hazırlamanın püf noktası şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Biber dolmasının lezzetine lezzet katan bu doğal ürün kuş üzümüdür. Kuş üzümü kendi başına bir bitkidir ve çoğu zaman yemeklerde tat verici olarak kullanılır. Daha çok böreklere ve dolmalarda karşımıza çıkan kuş üzümü kurutularak yemeklerin içine eklenir.
Kuş üzümünün hafif tatlı yapısı biber dolmasına tatlı ekşi bir aroma getirerek dengeli bir tat sağlayan kuş üzümünü dolmanın iç harcına ekleyebilirsiniz. Aşırıya kaçmamak ise hem daha sağlıklı bir tüketim hem de dengeyi korumak önemli. İşte incelikleri ile biber dolması malzemeleri ve hazırlanışı:
Malzemeler
1 su bardağı pirinç
8 adet orta boy dolmalık biber
1 orta boy soğan
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı çam fıstığı
1'er tutam maydanoz ve dereotu
yarım çay kaşığı yenibahar
yarım çay kaşığı karabiber
Çok az miktarda kimyon
Yarım çay kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı şeker
1 adet domates
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Yağ konusunda ise dilediğiniz seçimi yapabilirsiniz