Dünyadaki dönüşüm iş hayatını nasıl etkileyecek?

Dünyadaki dönüşüm iş hayatını nasıl etkileyecek?

İnsan Kaynakları ve İş Astrolojisi Uzmanı Binnur Zaimler, dünyadaki dönüşümü kaleme aldı. İşte, Zaimler'in astrolojik yorumları...

2008-2023 tarihleri arasında Oğlak burcunda olan Plüto ekonomiyi ve iş hayatını adım adım dönüştürdü. Plüto, ağır ilerleyen ve tümden dönüştüren, yıpratıcı bir gezegen. Oğlak ise 'Yapılanma' demektir. Kısaca bu dönemi 'Yeniden Yapılanma' olarak adlandırabiliriz. 

Oğlak burcu ise iş hayatını, ekonomiyi, ağır madenleri, ağır sanayiyi, bürokrasiyi, devletleri, prosedürleri, sistem kurmayı, disiplini, inşaat sektörünü temsil ediyor. Bunun yanında Oğlak burcu yaşlıları, emeklileri, tutumluluğu, kısıtlı kaynaklarla iş yapmayı da simgeliyor. Mesafeli olmak, öz disiplin, inziva gibi yalnız kalabilmek de Oğlak burcu özellikleri arasında yer alır. Dönüşüm de bu alanlarda kendini gösteriyor. Plüto Oğlak burcunda üç aşamada (üç dekan) kendini gösterir:

Dünyadaki dönüşüm iş hayatını nasıl etkileyecek? - Resim : 1

2008-2013 yılları arası: Değişimi hissetme, reddetme, eskiye dönme arzusu (Wall Street kriziyle başlayan domino etkisi),

2013-2018 yılları arası: Değişim ihtiyacını idrak etme, kabullenme,

2018-2023 yılları arası: Harekete geçme, değişim için aksiyon alma.

TÜM DÜNYA İÇİN TASARRUF ZAMANI BAŞLIYOR!

Ve 19 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan bir röportajda; savurganlık, aşırı iyimserlik, uçuk kaçık fikirler, karşılarında Oğlak enerjisini bulacaklar. Dünyanın ayakları yere basacak. Sanal olarak büyümüş olan, reelin çok üzerinde hacmi olan finansal piyasalar Oğlak burcunun kısıtlamasına yakalanarak küçülecek. Ekonomi, daha geleneksel konuların üzerinde dönmeye başlayacak; inşaat, imalat, tarım gibi konular gelişecek, alıp satarak yapılan ticaretten kazanılan paralar yerini reel, katma değeri olan, somut olarak görülen işlere bırakacak.

Dünyadaki dönüşüm iş hayatını nasıl etkileyecek? - Resim : 2

Yaşlı adam arketipi de Oğlak burcuna aittir. Yaşlılar ve emeklilik ile ilgili tüm sistem 15 yıl sonra tamamıyla değişmiş olacak. Şu anda emekliler ve yaşlılar ile ilgili uygulamaların yetersiz olduğu, problemleri çözmediği anlaşılarak, dünya üzerinde tüm bu konular tekrar düzenlenecek.

Tüm dünya için tasarruf zamanı başlıyor. Bunun en önemli çıkış noktası, kuraklıktan dolayı temel gıda maddeleri ile ilgili kısıtlar. Su ve suyun dağılımı düzenlenmek durumunda kalacak, damıtma ile sulama yöntemi ağırlık kazanacak. Temel ihtiyaç maddeleri kısıtlı olacağından, eski zamanlarda yapılan ama son zamanlarda unutulmuş olan 'tutumlu olma' kavramı geri dönecek. Vita yağ tenekelerinden saksılar yapmasak da bir sezon giyildikten sonra atılan kıyafetleri artık onararak kullanma yoluna gideceğiz. Sokaklarda eskicileri tekrar görmeye başlayabiliriz.

Oğlak-Yengeç aksı, eskiye önem veren, geleneksel değerlere sahip çıkan burçlardır. Eski ile bağlantılı her şeyin değer kazanması kuvvetle muhtemel. Antikalara sahip çıkmanın tam zamanı…

Geleneksel alışkanlıklara geri dönüş, son yıllarda sayıları fazlalaşan boşanmaların da sonunu getirecek. Geleneksel aile düzeni, sağlam temelli evlilikler daha da güçlenerek geri gelecektir.

Şirketlerin en önemli motivasyonları, bundan sonra 'verimlilik' olacaktır. Fazladan, müşteri memnuniyeti için yapılan ama etkisi dahi bilinmeyen birçok harcama son bulacak, iş süreçleri tamamen para kazanmaya yönelik olarak çalışacak. Bu anlamda, şirket içindeki performansın artması için çeşitli önlemler alınacaktır. Şirket yönetimleri, demokratik ve katılımcı yönetim modellerinden uzaklaşarak, daha gerçekçi, sonuç odaklı ve otoriter yapılara dönüş yapacak. Bu durum, değişen ve küçülen pazarların gereği olarak ortaya çıkacak. Daha az kişi ile daha çok iş yapmanın yolları aranacak.

Ülkelere dönersek, düzen, verimlilik, az ile yetinme konusunda yol katetmiş olan ülkeler, yeni döneme çok kolay adapte olacak, yeniden doğacaklar. Bu ülkelerin başında Çin geliyor. ABD, haritasındaki Yengeç burcu ağırlığı düşünüldüğünde mücadeleli bir döneme giriyor diyebiliriz. Oğlak Yengeç karşıt burçlardır. ABD'nin diğer göstergeleri ile birlikte düşünüldüğünde, önümüzdeki 16 sene içinde ekonomik olarak çöküşe gireceği bellidir. 2011'den itibaren ise dış güçler ile savaşmak, yurdunu savunmak durumunda da kalacaktır. ABD'nin yakın gelecekte, Balık burcu etkisine girerek maneviyatını geliştirmesi, fedakar, arka planda kalması bekleniyor.

Astroloji iş hayatı