Dünya Kız Çocukları Günü nedir? Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman? 11 Ekim ne günü? Dünya Kız Çocukları Günü mesajları

Dünya Kız Çocukları Günü nedir? Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman? 11 Ekim ne günü? Dünya Kız Çocukları Günü mesajları

Birleşmiş Milletler tarafından 11 Ekim, 'Dünya Kız Çocukları Günü' ilan edildi. Dünya Kız Çocukları Günü, BM tarafından alınan kararla 2012 senesinden bu yana kutlanıyor. Birçok sosyal medya kullanıcısı Dünya Kız Çocukları Günü'ne özel mesajları ve sözleri paylaşıyor. İşte detaylar..

Türkiye, Kanada ve Peru tarafından yapılan girişimler sonucunda kız çocuklarına karşı ayrımcılığın önlenmesi ve onların insan haklarından tam ve etkili bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından alınan kararla 2012 yılından itibaren 11 Ekim “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kutlanıyor.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından çeşitli mesajlar yayınlıyor. İşte Dünya Kız Çocukları Günü mesajları ve sözleri...

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ NEDİR? 

Dünya Kız Çocukları Günü her yıl 11 Ekim'de dünya çapında kutlanan bir gündür. 2012'de Birleşmiş Milletler tarafından alınan bir kararla, kız çocuklarının cinsiyetlerinden ötürü maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla kutlanmaya başlamıştır. 

Dünya Kız Çocukları Günü nedir? Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman? 11 Ekim ne günü? Dünya Kız Çocukları Günü mesajları - Resim : 1

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ MESAJLARI VE SÖZLERİ

Toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmaları dileğiyle dünyadaki kız çocuklarının; 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü...

Okuyan ve sevgiyle büyüyen her kız çocuğu yarınlar için bir umuttur. Aydınlık yarınları kızlarımızla el ele kuracağız! Bugün Dünya Kız Çocukları Günü…

Çocuklarımızın daha güzel bir dünyada yaşaması hepimizin sorumluluğu olmalıdır.

Kız çocuklarının çalıştırılmadığı, istismara uğramadığı evlendirilmediği okutulduğu bir dünya ümidiyle 'Dünya Kız Çocukları Günü' kutlu olsun.

Geleceğe umutla bakmamızı sağlayan kızlarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutluyorum. görev olduğunu hatırlama günü.

Bir kız çocuğu eğitilirse, bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun Bir küçük prensesin de doğum günü kutlu olsun.

Dünya Kız Çocukları Günü'nde kız çocuklarımıza kendi ayaklarının üzerinde özgürce durabildikleri, ayrımcılığın olmadığı, başarı dolu bir gelecek diliyorum.

Güçlü kızlar, güçlü yarınlar demektir. Dünya, hayallerini gerçekleştiren kız çocukları ile güzelleşecek

Kaynak: Haber Global TV

Dünya Kız Çocukları Günü