Dünden kalan pilav yenir mi? Bir kaşık bakteri yemekle aynı şey!
Akşam pişirilen ancak arta kalanı ertesi güne bırakılan birçok yemeğin tüketilmesinde sorun yok. Ancak pilav için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Pişirildiği gün tüketilmeyip ertesi güne bırakılan pilavı ısıtıp yemek sağlığınızla oynamak demek. İşte detaylar...
Sağlığınızla oynamayın
Uzmanlar, pirinç pilavının ısıtılarak tekrardan tüketilmemesi gerektiğini vurguladı. Çünkü pilav ısıtıldığı zaman zehirlenmeden komaya kadar görülen rahatsızlıkların oluşmasına neden olmaktadır. Bununla beraber konunun uzmanları, özellikle yaz aylarında pilavın ısıtılarak tekrardan tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.
Pilav nasıl hazırlanmalı?
Konu ile ilgili birçok uzman, pirinç pilavının nasıl pişirilmesi gerektiği hakkında yorumlarda bulundu. Bununla birlikte genel düşünce, pirinç pilavı hazırlarken pirinçlerin suda bekletilmesi. Hatta uzmanlar bu sürenin en az 1 gece olduğunu söylemekte. 1 gece boyunca pişireceğiniz pirincin suda beklemesi gerekiyor. Daha sonra ise pirincin suyu dökülür ve pilavı o şekilde hazırlarsınız. Aksi takdirde pirinç pilavlarının sadece suda yıkayarak pişirilmesi, belirli hastalıkların baş göstermesine neden olabilmektedir. Eğer aceleniz varsa, en azından 1 saat kadar pirinçleri suda bekletmeniz önerilmektedir.