Meğer ev hanımları bile yanlış yapıyormuş! Et çözdürürken bu hataları sakın yapmayın
Mutfaklarda yapılan yanlışlar sağlığımızı ciddi şekilde tehdit eder. Farkında olmasak bile bazen yanlış pişirme ve hazırlık tekniklerini kullanırız. Yaptığımız yanlışlar ilk bakışta sorun olamayacak şeyler gibi dursak da, kıyma çözdürme gibi bazı yanlış bilinenler insan sağlığını tehdit ediyor.
KIYMAYI SICAK SUYA BIRAKMAYIN
Daha çok evlerde vakit geçirenler ve ev hanımları tarafından buzlukta bekletilen ve daha sona yemek yapmak için çözdürülen kıymalar, aslında çok tehlikeli olabiliyor. Hemen hemen herkesin uyguladığı yöntem olan sıcak suda kıyma çözdürme işlemi ciddi ağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bir an önce kıymayı sıcak suda çözdürerek pişirmeyi bırakmanız gerekiyor. Kıyam sıcak suda çözdürüldüğü zaman içerisinde et bakterileri yayılmaya başlıyor ve yemeğin yenilmesi halinde mide bozulmasından kramplara kadar pek çok rahatsızlığa neden olabiliyor.
Kıymayı sıcak suda çözdürmek yerine deneyebileceğiniz alternatif çözdürme yöntemleri ise şu şekilde:
Buzdolabında bekletin: Kıyma çözdürmek için en etkili yöntem olarak bilinen bu yöntem aynı zamanda en sağlıklısıdır. Dondurucuda beklettiğiniz kıymaları çözülmeleri için bir gece önceden buzdolabına indirin. Bu şekilde kıyma üzerinde bakteri oluşumu hemen başlamayacaktır. Kıyma buzdolabında birkaç saat içerisinde çözünecek ve dilediğiniz zaman sağlıklı bir şekilde pişirebileceksiniz.
Kıymayı soğuk suda bekletin: Kıymayı sıcak suda bekletmenin zararına karşın, kıymayı soğuk suda bekletmek hem kolaylıkla çözünmesi hem de sağlıklı yapısını koruması açısından tavsiye edilen bir yöntemdir. Kıymayı 1 ya da 2 saat öncesinden soğuk suda beklettiğiniz takdirde su içerisinden çıkarıp yemeklerde kullanabilirsiniz.