Dondurucuda saklamak büyük hataymış! Yıllardır doğru sanıyorduk, meğer bu besinleri dondurucuya koymak sadece tehlikeliymiş
Buzdolabında yer kalmadığında ya da sadece fazladan ürün aldığımızda çoğunlukla ürünlerin bozulmaması için dondurucuya bırakırız. Dondurucuya bırakılan ürünler her ne kadar sağlıklı kalıyor ve yapısı bozulmuyor olsa da, bu kuralın da istisnaları var. İşte buzluğa koyulmaması gereken gıdalar:
Sağlıklı besinlerin zamanla çürümemesi için derin dondurucuda saklanası gıdaları saklamanın en mantıklı ve doğru yolları arasındadır. Ancak bu durum her besin için geçerli değildir. Derin dondurucuda saklanmaya uygun olmayan belirli gıdaların derin dondurucuda saklanması diğer besinler gibi sağlıklı yapısını korumak yerine gıdanın zararlı bir hale gelmesine neden oluyor.
YAŞAM HABERLERİ
Salatalık: Salatalık yüksek su oranına sahip bir besindir. Bu da dondurulduğu zaman içerisindeki suyun da donacağı ve yenilmez hale geleceği anlamını taşıyor. Aynı zamanda salatalığın içindeki suyun donması ve geri çözünmesi sürecinde salatalık genişleyecektir. Yani hem fiziksel yapısı bozulacak hem de sağladığı yararlardan faydalanabilirsiniz.
Peynir: Keçi peyniri, süzme peynir ve krem peynir gibi yumuşak yapıdaki peynirlerin dondurulması içlerindeki suyu bırakmaları anlamına geliyor. Daha sonra ise donan bu su sağlıklı yapısını kaybedecektir. Bu da peynire içerisindeki vitamin ve mineral deposunu veren kadından incelik beklemek gerek sonuçta.