Domatesin lezzetini yemeden anlamak için buna bakın! Dotes seçerken bu detaya dikkat eden kazanıyor
Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine ve salatalara kadar pek çok farklı tarifte kullandığımız domatesleri seçerken dikkat etmek gerekiyor. Aldığınız domateslerin lezzetli çıkmasını istiyorsanız bu yöntemle seçmelisiniz.
Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine ve hatta salatlara kadar kullandığımız domatesleri satın alırken taze ve lezzetli olmasını isteriz. Ancak domatesi satın alırken lezzetini kontrol edemeyiz.
Bu da tabii ki her en kadar iyi seçmiş olsak da aldığımız domateslerden bazılarının lezzet açısından daha yavan kalmasına neden oluyor. Domates seçerken lezzetli olup olmadığını anlamanın ise bazı püf noktaları var.
Manavlardan ve marketlerden aldığımız domateslerin tazeliği gibi lezzetini de belirli detaylara dikkat ederek anlayabiliriz. Domateslerin lezzetli çıkıp çıkmayacağını gösteren bu işaretlere bakarak sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine ve salatalara kadar hazırladığınız her şeye lezzet katabilirsiniz. İşte lezzetli domates seçmenin püf noktası:
Pürüzsüz domates: Lezzetli domates seçmenin ilk püf noktası domatesin pürüzsüz olmasıdır. Eğer lezzetli bir domates seçmek istiyorsanız sap kısmına bakabilirsiniz. Sap kısmı çatak, sert ve soluk yapıda olan domatesler lezzetsiz çıkacaktır. Bunun yerine daha kırmızı, taze ve pürüzsüz görünüme sahip domatesleri seçmeye özen gösterin.
Ağırlığı önemli: Lezzetli domates seçmenin bir diğer püf noktası ise domatesin ağırlığına dikkat etmektir. İçerisinde daha çok su olan yani kurumamış olan domatesler daha ağır olacaktır. Domatesi elinize aldığınızda boyutuna göre daha ağır duruyorsa bu domatesin taze olduğunu gösterecektir.