Dokunduğunuz an dağılacak! Lokum gibi yumuşacık etler için tencereye sadece bir bardak ekleyin
Kırmızı etleri pişirirken etin yumuşaması için uygulanabilecek bazı püf noktalar var. Usta şeflerin et pişirme tüyoları arasında yer alan bu doğal yöntemler ile et piştiğinde ağızda pişmaniye gibi dağılıyor. Yemek tarifleri içerisinde et pişirmenin püf noktası olan bu yöntem eti lokum gibi yumuşatıyor.
Yemek hazırlarken bazen tarifin dışına çıkıp farklı yöntemler denemek yemeğin lezzetini ve kalitesini artırabilir. Özellikle et yemekleri hazırlamanın belirli püf noktaları vardır. Etin pişme sürecinde yumuşaması lezzetini artırırken yemek keyfini de katlayan bir durumdur. Bu nedenle etin pişerken mümkün oldukça yumuşatılması önemlidir.
Usta şeflerin yemek tarifleri içerisinde yer almayan ancak sürekli kullandıkları belirli püf noktalar vardır. Etin daha yumuşak olmasını sağlayan bu doğal yöntemler ile yemekleriniz tadına bakan herkesin aklına kazınacak.
Etin yumuşamasını sağlayan yöntemlerin bazılarını pişirme sürecinde önce uygulanırken bazıları da direkt olarak et pişerken uygulanır. Etin daha rahat yumuşaması için marine edilmesi gerektiği düşünülse de aslında uzun süre marine etmeden de etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Et pişirmek için uzun süre beklemek ve eti birden fazla aşamadan geçirmek istemiyorsanız ya da bunun için vaktiniz yoksa yemek tarifleri içerisinde et pişirmenin püf noktası sayılan doğal yöntemler ile eti kısa sürede yumuşatabilirsiniz. İşte yumuşacık etler pişirmeyi sağlayan doğal yöntemler:
Maden suyu: Maden suyu içerdiği mineraller ve karbondioksit ile etin suyunu içerisinde tutarak pişme esnasında yumuşamasını sağlar. Aynı zamanda maden suyunun asidik yapısı etin pişerken sertleşmesinin önüne geçer. Et pişirdiğiniz tencereye 1 bardak kadar maden suyu eklemek etin hızlıca yumuşaması için yeterli olacaktır.
Süt: Tıpkı maden suyu gibi süt de etin pişerken daha kolay yumuşamasını sağlar ve suyunu tamamen bırakarak sertleşip kurumasını önler. Ancak tek fark maden suyundan bir bardak kullanmanız gerekirken sütün çok daha az miktarlarda işe yaraması. Et pişerken tencereye az miktarda süt eklediğinizde etin hem lezzeti artıyor ve de lokum gibi yumuşamasını sağlıyor.