Döküm tavada pişirince tehlike saçıyor! Uzmanlar bu yemekleri döküm tavada pişirenleri uyarıyor
Döküm tavalar yapışmama özelliği ile mutfaklarda sıklıkla kullanılan ürünler arasında yer alır. Özellikle et yemekleri pişirenlerin tercih ettiği döküm tavalarda bazı yemekleri ise pişirmemek gerekiyor. Döküm tavaların yapısı nedeniyle uzmanlar bu gıdaları döküm tavalarda pişirenleri uyarıyor.
Döküm tavalar sağlıklı pişirme imkanı sunan ve yapışmaz yapıya sahip tavalardır. Bu nedenle de mutfaklarda sıklıkla kullanılırlar. Ancak döküm tavaların kullanımı konusunda da dikkatli olmak gerekiyor. Demir döküm tavalar her ne kadar gıdaların sağlıklı yapısını korumasına yardımcı olsa da bu durum her gıda için geçerli değil.
Uzmanlar bazı gıdaların döküm tavalarda pişirilmesinin sağlıklı değil aksine zararlı olduğunu ortaya koydu. Bu gıdaların döküm tavalarda pişirilmemesi gerektiği belirlendi. İşte sağlıklı bir öğün için döküm tavada pişirilmemesi gereken gıdalar:
Ispanak: Ispanak oksalit asit içeren bir gıdadır. Ispanağın demir döküm tavada pişirilmesi demir ile reaksiyona girmesine neden olur. Bunun sonucunda rengi ve tadı değişen ıspanak zararlı bir yapıya dönüşecektir. Döküm tavada pişirilen ıspanağın tüketilmesi zararlı kabul edildiğinden pişirmemek gerekiyor.