Diyarbakır'da 137 karpuz kilitlenerek korumaya alındı
Diyarbakır Karpuz Festivali'ndeki yarışma için her biri 30 kiloyu aşan 137 Diyarbakır karpuzu, Et ve Süt Kurumu'nun soğuk hava deposunda bekletiliyor.
Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünlerinden olan ve ağırlığıyla ünlü karpuzun hasadı yapıldı. Üreticiler, 21 Eylül’de düzenlenecek '12'nci Diyarbakır Karpuz Festivali’nde yarıştıracakları karpuzlarını Et ve Süt Kurumu’nun soğuk hava deposunda saklamaya başladı.
Bismil ilçesinde, Dicle Nehri kenarında 40 hektarlık arazide karpuz üreten ve önceki yarışmalarda birincilik dahil birçok derece elde eden Adil Aydın, yarışmaya bu sene 45 karpuzla katıldığını belirterek, şunları söyledi:
"Burada amaç birincilik, ikincilik veya üçüncülük almak değil. Önemli olan, Diyarbakır karpuzunu yaşatmaya devam etmek ve bu devasa karpuzların varlığını bizden sonraki nesillere bırakmaktır."