Diş sararmasının önüne geçen doğal yöntem bulundu! Sadece dişlerinize sürünce bile etki ediyor
Diş bakımının yetersiz kaldığı durumlarda ya da hastalıkların yan etkisi olarak bazen dişlerde sararmalar meyana gelebilir. Diş sararması yalnızca hijyen bakımından değil aynı zamanda estetik açıdan da sorun teşkil eder. Bu doğal yöntemden yardım alarak diş sararmasını giderebilirsiniz.
Ağız ve diş bakımının yetersiz kaldığı durumlarda dişlerde sararmalar görülmeye başlanır. Çoğu zaman ağız ve diş bakımının tam anlamıyla sağlanmadığı anlarda ortaya çıkan sararmalar bazen de hastalıkları yan etkisi şeklinde örülür. Diş sararması genetik olarak da ortaya çıkabilir.
Diş sararması meydana geldiğinde ise uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler bulunuyor. Dişlerde oluşan sararmaları gidermenin püf noktası sayılan doğal yöntemler ile dişleriniz yeniden bembeyaz rengine kavuşacak. Dişleri beyazlatan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Karbonat: Sodyum bikarbonat içeriği ile karbonatın diş bakımında kullanılması dişlerde beyazlatıcı etki göstererek sararmaların kısa sürede önüne geçer. Dişlerinize beyaz rengini yeniden kazandırmak için diş bakım rutininize karbonatı ekleyebilirsiniz. Diş macununuzun üstüne az miktarda karbonat serpin ve dişlerinizi bu şekilde fırçalayın. Bu uygulamayı haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.
Portakal ve defne yaprağı: Her ne kadar diğer yöntemlere göre daha az tercih ediliyor olsa da portakal ve defne yaprağı karışımı9 da dişlerde sararmaları gidermeye yardımcı oluyor. Dişleriniz doğal beyaz rengini kaybettiyse bu urumda portakal ve defne yapağı karışımı hazırlayabilirsiniz.
Bu yöntem için portakal kabuğunu defne yaprağı ile blendere koyun. Üzerine az miktarda su ekleyin ve macun kıvamına getirin. Elde ettiğiniz doğal karışımı haftada 3-4 kez diş fırçalarken kullanabilirsiniz.
Muz: Muz kabukları dişlerde oluşan sararmaları gidermeye yardımcıdır. Muz kabuğu ile dişlerde oluşan sararmalardan kurtulmak için bir muzun kabuğunu alarak dişlerinize sürebilirsiniz. Bu işlemi dişlerinizi fırçalamadan önce deneyebilirsiniz. Ardından ağzınızı çalkalayıp dişlerinizi fırçalamanız yeterli olacaktır.