Dibine çöken tahini sakın çöpe atmayın! Tahini gönül rahatlığıyla kullanabilmek için bu işlemi uygulamak yetiyor
Doğu mutfak kültüründe hem tatlılar he de yemekler hazırlanırken kullanılan tahin lezzeti ve sağlıklı yapısı ile sıkça tercih edilen bir besindir. Ancak tahin bekletildiği zaman donarak dibe doğru çökmeye başlayabilir. Üst kısmında sadece yağı görünene tahindeki donmayı gidermek için bu doğal yöntemden yardım alabilirsiniz.
Tahin daha çok Orta Doğu mutfağına ait olarak bilinen ancak dünyanın pek çok yerinde ve ülkemizde de tüketilen bir besindir. Daha çok tatlılarda kullanılan ancak faydalı yapısı ile kendi başına da tüketilen bir besin olan tahin uzun süre bekletildiğinde ise donma yapar ve dibe doğru çıkar. bunun sonucunda tahinin krema kısmı yukarıda ve yağı yüzeyde kalır.
Tahinde oluşan donmayı ortadan kaldırmak için bazı doğal yöntemler ve pratik bilgilerden yardım alabilirsiniz. Dibe çöken tahini kullanılabilir hale getirmenin püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Sıcak suda bekletme: Tahinin donmuş olan alt kısmını çözdürmek için sıcak su içerisinde bekletebilirsiniz. Sıcak su tahinin çözünmesine yardımcı olacaktır. Bu yöntemi uygulamak için bir tencerede ısıttığınız suyun içerisine tahini koyun ve birkaç dakika bekletin. Ardından çıkarıp çalkaladığınızda tahin yeniden karıştırdığını görebilirsiniz.