Dereotlu anne poğaçası tarifi! Kıyır kıyır anne poğaçası yapmanın yolu
Evde anne poğaçası nasıl yapılır? İşte bilmeniz gereken o tarif.
Poğaça kahvaltıların en sevilen lezzeti olarak bilinir. Anne poğaçası tarifi sıklıkla aratılıyor. Dereotlu ev poğaçaları peynirle en çok yakışan poğaça tarifi. Evde dereotlu anne poğaçası nasıl yapılır merak ediyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.
Dereotu hamur işlerine oldukça yakışıyor. Çay saatlerinin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olarak bilinen poğaçalarla eşsiz bir uyum sağlayan dereotu gönüllere taht kuruyor. Mis gibi kokan kıyır kıyır dereotlu anne poğaçası en sevdiğiniz tariflerden olacak.
MALZEMELER
250 gram tereyağı
1 büyük çay bardağı sıvı yağ
1,5 büyük çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
6 – 6,5 su bardağı un
İçi için:
100 gram beyaz peynir
1 adet yumurta akı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
TARİF
Tereyağı, sıvı yağ, yumurtalar ister elle ister mikserle karıştırın.
Tuz, mahlep, şeker, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Dereotu da eklendikten sonra hamurumuz hazır. Hamuru istediğiniz büyüklüğe göre tercihen 15-18 parçaya bölün. Hamurları yuvarlayıp yassılaştırın.