Demlikte kalan çay posasını çöpe atanlar bin pişman oluyor! Meğerse...

Yaşam Haberleri
Demlikte kalan çay posasını çöpe atanlar bin pişman oluyor! Meğerse...

Çayın içimini demi etkiler... Demlikte kalan çay posası ise genelde çöpü boylar. Halbuki bunu yapanlar büyük bir hataya imza atıyor. Çayın posasını atmayıp da yapabileceğiniz sayısız şey var... İşte çayın posasının faydaları...

Günlük hayatımızın vazgeçilmez içeceği çayın posasını çöpe atarak israf ettiğimizi söylemek istiyoruz. Çünkü çay posası, sadece cilt bakımı için değil, aynı zamanda kötü kokuları gidermek için de kullanılabilen doğal bir üründür. Peki, çay posasını nasıl ve nerede kullanabiliriz?

Çay posasının kullanım alanları oldukça geniştir. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan çayın posasını, gözaltı torbaları, diş etleri, saç bakımı, cilt yaraları, soğan kokusu giderme, cilt peelingi ve buzdolabı kokularını gidermek için kullanabiliriz.

GÖZALTI TORBALARI İÇİN BİREBİR

Gözaltı torbalarına koyduğumuz çay poşetlerini veya demleme çaylarını hafifçe ısıtarak gözaltlarımıza koyabiliriz. Ayrıca normal çay posasını da ince bir tüle koyup gözaltlarımıza yerleştirebilir ve 20 dakika bekletip düzenli olarak uygulayabiliriz.

DİŞ ETİ KANAMALARINA KARŞI

Diş etlerinde kanama yaşayan kişiler, diş doktoruna gitmeden önce soğuk su ile ıslatılmış çay posasını diş etlerine yerleştirebilirler.

Demlikte kalan çay posasını çöpe atanlar bin pişman oluyor! Meğerse... - Resim : 1

ÇAY POSASIYLA SAÇ BAKIMI

Saç bakımında da çay posası oldukça etkilidir. 3 poşet çayı suyla karıştırıp içine 1 yemek kaşığı biberiye ve adaçayı ekleyip 1 gün bekletip, saçlara uygulayarak kurutabiliriz.

SİVİLCE İZLERİNE KARŞI

Cilt yaraları ve sivilce izlerini geçirmek için çay posasını pamuğa koyup yaralarımıza sürebiliriz. Ayrıca soğan kokusunu gidermek için de çay posasını kullanabiliriz. Ellerimizi çay posası ile sürtüp yıkayarak soğan kokusunu gidermek mümkündür.

PEELİNG

Cildimizi ölü hücrelerden arındırmak için de çay posası ile peeling yapabiliriz. Bunun için çay posasını nemlendirerek cildimize masaj yapabiliriz. Buzdolabındaki kötü kokuları da gidermek için kurutulmuş çay posasını bir kapta buzdolabına koyabiliriz.

Sonuç olarak, çay posasını kullanarak israf etmek yerine, birçok alanda faydalarını görebiliriz. Hem doğal hem de ekonomik bir çözüm olması nedeniyle, çay posasını hayatımızın bir parçası haline getirebiliriz.

Kaynak: Diğer

çay