Çürümeden aylarca sağlıklı kalan sebzelerin sırrı onda gizliymiş! Buzdolabına 1 tane koymak yetiyor
Buzdolaplarında sakladığımız sebzeler ve meyveler buzdolabı ne kadar fayda sağlasa da belirli bir süre sonra bozulmaya ve çürümeye başlayabilir. Buzdolaplarında sakladığınız sebze ve meyvelerin aylarca taze kalmasını sağlamak için bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Buzdolapları meyve ve sebzelerin uzun süre taze kalması için dizayn edilmiş eşyalardır. Ancak buna rağmen bazen meyve ve sebzelerin bozularak çürümesinin önüne geçmek mümkün olmaz. Bu gibi durumlarda meyve ve sebzelerin tazeliğini daha uzun süre korumak için doğal yöntemler uygulayabilirsiniz.
Pratik bilgiler içerisinde yer alan bu doğal yöntemler sayesinde aylarca taze meyve ve sebze tüketmek mümkün hale geliyor. Meyve ve sebzeleri taze tutmanın püf noktası olan doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Bulaşık süngeri: Buzdolaplarında oluşan nem sebze ve meyvelerin hızlı bir şekilde bozulmasına yol açar. Ancak bu durumu önlemek için yalnızca bir adet bulaşık süngeri kullanmak yeterli oluyor. Buzdolaplarının orta rafına yerleştireceğiniz bir bulaşık süngeri nemi içinde hapsederek sebze ve meyvelerin daha uzun süre taze kalmasını sağlayacak. Belirli aralıklar ile süngeri yenileyerek uygulamaya devam edebilirsiniz.
Karbonat: Buzdolaplarında nemi hapsetmek için dilerseniz karbonat da kullanabilirsiniz. Nem çekme özelliğine sahip bir ürün olan karbonat da tıpkı bulaşık süngeri gibi dolaptaki meyve ve sebzelerin nemden dolayı çürümesinin önüne geçecektir. Bu yöntemi uygulamak için bir kase karbonatı buzdolabının orta raflarından birine yerleştirebilir ve belirli aralıklar ile yenileyebilirsiniz.