Çöpe atan pişman! Salatalık kabuklarını 5 dakika kaynatıp...
Meyve ve sebzeleri tüketirken genellikle kabuklarını soyarak tüketmeyi tercih ederiz. Geriye kalan kabuklar ise çöpe gider. Ancak meyve ve sebzelerin kabuklarını öpe atmak çoğu zaman doğru değil. Özellikle bazı sebzelerin kabukları kullanım alanları ise ''keşke çöpe atmasaydım'' dedirtiyor.
Sebze ve meyvelerin kabuklarını çöpe atarak kullanmanın ne kadar yanlış olduğu alternatif kullanımları ile kanıtlanmaya devam ediyor. Özellikle salatalık kabuklarını soymak ve çöpe atmak ise kesinlikle yapılmaması gereken bir davranış. İşte bir daha salatalık kabuklarını çöpe atmamanızı sağlayacak alternatif kullanım alanları:
Cilt bakımı: Salatalıkların bilinen kullanımlarından biri cilt bakımdır. Cildinizi beslemeye salatalık hem gençleştirici hem de onarıcı bir etki sunar. Salatalık kabukları da bu etkiyi bizzat alabileceğiniz bir kaynak. Salatalıklarınızı keyifle yiyebilir, daha sonra ise salatalık kabuklarını rendeleyerek cildinize uygulayabilirsiniz.
Temizliği kolaylaştırıyor: Salatalık kabuklarını yemekler ve bakım dışında temizlik alanında da kullanabilirsiniz. Salatalığın içerdiği sağlıklı bileşenler ciltte olduğu gibi yüzeylerde de temizleyici etki bırakır. Salatalık kabukları ile mutfak tezgahlarını zorlanmadan temizleyebilirsiniz. Bunun için kabukları lekeli alana sürmeniz ve ardından bez ile üzerinden geçmeniz yeterli olacaktır.