Çocuklar gibi kaydıraktan kayan köpek güldürdü

Yaşam Haberleri samsun

Samsun'da bir oyun parkında kaydıraktan kayan köpek yüzlerde tebessüm oluşturdu.

19 Mayıs ilçesindeki Pamuk isimli bir köpeğin, çocukların oynadığı oyun parkında kaydıraktan kayması görenleri güldürdü. Çocuklar gibi eğlenen köpeğin sevimli halleri anbean kaydedildi. Ayrıca sahibinin yanına kimseyi yaklaştırmayan köpeğin sinirli halleri de cep telefonu kameralarına yansıdı.

DÜNYANIN EN AKILLI KÖPEĞİ NEDİR?

Yapılan araştırma sonuçları Scientific Reports isimli tıp dergisinde yayınlanırken Belçika Malinois kurdu en zeki köpek olarak kayıtlara geçti. Polis birimleri tarafından da kullanılan köpeklerin bağımsız olduğu, problem çözmede, insanları anlamada ve tepkiye yanıt vermede “kusursuz “olduğu belirtildi.

KEDİ Mİ DAHA AKILLI KÖPEK Mİ?

Japon bilim insanları kedilerin, insan jestlerine, yüz ifadelerine ve duygularına yanıt vermek de dâhil çeşitli testlerde köpeklerle aynı performansları sergilediklerine dikkat çekti. Saho Takagi, "Köpeklerin çok daha akıllı olduklarına dair yaygın inanışa rağmen, kediler köpekler kadar akıllı olabilir."

KÖPEĞİN AKLI VAR MI?

Köpek zekasını anlamak için bugün dünya üzerinde birçok test kullanılsa da, aslında bilimsel zekayı tam olarak tespit edebilecek bir test yoktur. Yine de uzun süredir yapılan araştırmalara göre köpeklerin zekalarının yaklaşık 3 yaşındaki bir çocuğun zekasına eşdeğer olduğu düşünülüyor.

KÖPEKLER İNSANLARI NE OLARAK GÖRÜYOR?

Beyin görüntüleme teknolojisi sayesinde köpeklerin birlikte yaşadıkları sahiplerini ailesi olarak gördüğü ortaya çıktı. Biz insanları ailesi gibi gören köpeklerin kendi cinsinden çok sahibine güvendiği ve sevdiği, sahiplerine oldukça düşkün oldukları açıklandı.

Çocuklar gibi kaydıraktan kayan köpek güldürdü - Resim : 1

 

Kaynak: İHA

Samsun çocuk kaydırak köpek