Çatlayıp çatlamadığını dert etmenize gerek kalmıyor! Haşlanan yumurtaya ekleyince saatlerce pişse bile çatlamıyor
Haşlanmış yumurta pişirmesi ne kadar basit görünse de incelik isteyen bir yemektir. Haşlanmış yumurtayı yanlış şekilde pişirdiğinizde yumurta daha pişemeden çatlar ve hem şekli hem de tadı bozulur. Bu doğal yöntem sayesinde yumurta saatlerce haşlansa bile çatlamıyor.
Yumurta haşlamak kısa ve basit bir süreç gibi görünebilir. Fakat yumurta haşlamanın da kendine göre bazı incelikleri vardır. Pişen yumurtanın kıvamını ayarlamak için süresini belirlemeniz gerektiği gibi haşlanırken çatlamaması için de bazı yöntemler kullanmanız gerekiyor.
Haşlanan yumurta çatladığında hem görüntüsü hem de tadı bozulacağından bu aşamada doğal yöntemler kullanmak faydalı olacaktır. Çatlatmadan yumurta haşlamanın püf noktası olarak görülen doğal yöntemler şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Karbonat: Karbonat kullanımı haşlanan yumurtanın çatlamasını engelleyen basit ama etkili bir doğal yöntemdir. Yumurta haşladığınız tencerenin içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat serperek haşlanma esnasında yumurtaların çatlamasını önleyebilirsiniz. Karbonat yumurta kabuğunun basın le sertleşip çatlamasını önleyecektir.
Tuz: Tıpkı karbonat kullanımı gibi yumurta haşlarken tuz kullanmak da yumurtaların haşlanırken çatlamasını önlüyor. Tuz yumurta kabuklarının yumuşamasına yardımcı oluyor. Bu sayede kabuklar pişme esnasında çatlamıyor. Yumurta kabuklarının çatlamasını önlemek için tencerenin içerisine 1 çay kaşığı tuz eklemek yeterli oluyor.