Canan Karatay soğandaki tehlikeyi açıkladı! Meğer bu şekilde tüketmek kansere davetiye çıkarıyormuş
Yaptığı açıklamalar ve verdiği sağlıklı yaşam tavsiyeleri ile gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez soğanı işaret etti. Soğanın yanlış tüketildiğini belirten Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalara göre bu tüketim şekli kansere davetiye çıkarıyor.
Yaptığı sağlıklı yaşam açıklamaları ile herkese daha sağlıklı bir hayatın kapısını aralayan Prof. Dr. Canan Karatay tarafından yapılan son açıklama soğandaki gizli tehlikeyi işaret etti. soğan tüketimine yapılan hatanın kansere neden olabilecek kadar ciddi bir zarar oluşturduğuna dikkat çeken Canan Karatay, doğru soğan tüketimi konusunda da değerli bilgiler verdi.
Soğanın kızartılması ve bu şekilde tüketilmesi yalnızca içerdiği sağlıklı bileşenlerin ve antibiyotik özelliğinin kaybolmasına neden olmuyor. Aynı zamana kızartılarak tüketilen soğanda kanserojen madde oluşumu görülüyor. Kanserojen oluşan soğanın tüketilmesi e vücutta kansere yakalanma riskini ciddi ölçüde artırıyor. Soğanın bu nedenle kızartılara tüketilmemesi gerekiyor.