Canan Karatay sırrı açıkladı! Yeni tutulmuş gibi taze balık yemek için buna bakmak yetiyormuş
Sağlıklı yaşam önerileri ile insanların hayat kalitesini artırmasına yardımcı olan Prof. Dr. Canan Karatay bu kez ise taze balık tüketmek isteyenler için işin tüyosunu aktardı. Sizler de yeni tutulmuş kadar taze balıklar tüketmek istiyorsanız bu püf noktaya dikkat etmelisiniz.
Sağlıklı yaşam uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalar ile kendisini dinleyenlerin hayat kalitesini artırmaya devam ediyor. Her açıklaması ile gündeme gelmeye devam eden Cana Karatay bu kez ise satın alınan balıkların tazeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vücudumuz için önemi çok büyük olan omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan balıkların taze tüketilmesi faydalarını katlıyor.
Öte yandan balığın bayatlamış olanlarını tüketmek ise faydalarından yararlanmayı önleyen bir durumdur Bayat balığın tüketimi mide sağlığı açısından da zararlıdır. İşt Canan Karatay'ın taze balık seçme yöntemi ve balığın taze olduğunu göstere işaretler:
Dibe batması: Canan Karatay'ın açıkladığı yönteme göre balıklarınızı su dolu bir kabın içerisine bıraktığınızda balık eğer dibe batmaya başlıyorsa bu balığın hala taze olduğunu göstermektedir. Balıklar eğer yukarı doğru çıkıyorsa o halde artık bayatlamaya başlamış demektir.
İşte taze balık seçmenin diğer püf noktaları:
Gözleri ve pulları: Balıkların gözleri ve pulları da balığın ne kadar taze olduğunu gösteren işaretlerdir. Taze balıkların göz kısmına baktığınızda dışarı doğru bombeli ve parlaktır. Ancak balık bayatladıysa mat ve sönük bir göz bölmesi olacaktır.
Pulları dökülmeye başlamış olan balıklar da tazeliğini yitirmiş demektir. Derisi mat bir renge sahip ve pulları dökülen balıklar bayat çıkacaktır.
Solungaçları ve kokusu: Balıkların solungaçları ve kokusu da tazeliğini belirtir. Taze balıklar pembe ya da kırmızı renklerde solungaçlara sahip olur. Solungaç kısmı soluk bir renge sahip ve sümüksü bir yapıda ise bu balığın bayatlamaya başladığını göstermektedir.
Balık bayatladıkça kötü bir koku yaymaya başlar. Ekşi, keskin ve amonyak benzeri bir kokusu olan balıklar bayat demektir. Bu gibi balıkları tüketmemek is en sağlıklısı olacaktır.