Canan Karatay kahvaltıda o besine 'asla' dedi! Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı bir kahvaltının sırrını açıkladı
Yaptığı açıklamalar ile gündem kalmayı başaran Prof. Dr. Canan Karatay bu kez de sağlıklı bir kahvaltı sürecinin nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi. Canan Karatay sabah kahvaltılarında tükettiğimiz bir gıdanın aslında sağlık açısından zararlı olduğu ortaya çıktı.
Yaptığı açıklamalar ile sıklıkla gündemde kalmayı başaran Prof. Dr. Canan Karatay'dan bir yeni açıklama daha geldi. Canan Karatay yaptığı açıklamalar ile sağlıklı yaşama adım atmak isteyenlere yardımcı oluyor. Canan Karatay bu kez de sabah kahvaltılarında bolca tükettiğimiz ekmekler için açıklamalarda bulundu.
Canan Karatay sürekli tüketilen ekmeğin sağlık açısından fazlasıyla zararlı oluğunu dile getirdi. Canan Karatay sabah kahvaltılarında ekmek tüketmek yerine alternatif bazı besinle olduğunu ve çok daha sağlıklı bir öğün geçirebileceğimizi de aktardı.
Canan Karatay ekmek ile ilgili yaptığı açıklamalarda ise ekmeğin cüce buğday adı verilen genetiği ile oynanmış bir buğdaydan elde edildiğini aktardı. Canan Karatay ayrıca sabah kahvaltılarında bu bu cüce buğday tipi buğdaydan elde edilen ekmek, simit ve poğaçaların tüketilmesinin sağlıksız olduğunu belirtti.
Cüce buğday içerisinde yer alan bir karbonhidratın pankreastaki beta hücrelerini uyardığını dile getiren Canan Karatay bu şekilde insülin salgılandığını da açıkladı. Hem şekeri yükselten hem de kilo alımına neden olup genetik olarak sağlıksız olduğundan Canan Karatay ekmek tüketiminin kesilmesini tavsiye ediyor.
Canan Karatay aynı zamanda sağlıklı bir kahvaltının sırrını da verdi. Uzman doktora göre sabah kahvaltısında köy yumurtası ve tereyağından yapılmış bir omlet ve yanına yaklaşık 10-15 tane kadar zeytin koyduğunuzda acıktırmayacak bir kahvaltı elde etmiş oluyorsunuz.
Ekmek yemeye alışanlar için de bu kahvaltının yanına havuç ya da turp koymalarını öneren Canan Karatay bu şekilde uzun süre tok kalabileceğinizin altını çiziyor. Şekersiz bir Türk kahvesi ya a çay ile kahvaltı sofrasını tamamlamanın da önemine vurgu yapan Canan Karatay havuç ya da turpun yanına dileyenlerin beyaz peynir ekleyebileceklerini belirtti.