Canan Karatay bu besini öve öve bitiremedi! 7 müthiş etkisi
Kalp ve iç hastalıkları profesörü olan Prof.Dr. Canan Karatay, ekmek tüketimi yerine her fırsatta cevizi öneriyor. Ceviz doğal yağ asitlerine sahip ve içerisinde çok fazla lif var. Tip 2 diyabet riskini de en aza indiren cevizin faydaları neler? İşte yanıtı...
İltihap ve romatizmal rahatsızlıklara birebir olan ceviz aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırıyor. Ceviz doymamış yağ oranı bakımından da zengin.
Peki, Prof. Dr. Canan Karatay'ın sıklıkla önerdiği cevizin faydaları neler?
ANTİ-KANSER
Ceviz kanser riskleriyle savaşabilir. Omega-3 yağ asitleri ve kanserle savaştığı kanıtlanmış diğer antioksidanlar açısından zengindirler. Ceviz özellikle prostat, meme ve pankreas kanseri için faydalıdır.
KALP SAĞLIĞI
Ceviz, alfa-linolenik asit ve linolenik asit gibi tekli doymamış yağ asitlerinde bol miktarda bulunur. Sağlıklı bir lipit tedarikini teşvik ederler. Kötü kolesterol azalır ve iyi kolesterol seviyesi yükselir. Yüksek tansiyonu düşürmede de faydalıdırlar.
İYİ VÜCUT KOMPOZİSYONUNU DESTEKLEYİN
Ceviz lif oranı yüksek olduğu için bir avuç tükettikten sonra kendinizi çok daha tok hissetmenizi sağlar. Protein açısından oldukça zengindirler ve sağlıklı kilo vermeye yardımcı olurlar.
DİYABETE İYİ GELİR
Ceviz yemek, Tip II diyabet geliştirme riskini azaltabilir. Mükemmel bir protein, sağlıklı yağ ve lif porsiyonu sağlarlar. Kilo almadıkları için şeker hastaları endişe duymadan alabilirler.
METABOLİZMAYI HIZLANDIRIN
Bir avuç ceviz, yavaşlayan bir metabolizmayı hızlandırabilir. Esansiyel yağ asitleri ile doludurlar ve sindirime, büyümeye ve gelişmeye ve diğer metabolik süreçlere yardımcı olurlar.
KEMİKLER İÇİN İYİ
Ceviz, vücuttaki kalsiyum emiliminin artmasına yardımcı olur. Ayrıca metabolik süreçler sırasında kalsiyum atılımını azaltırlar.
ANTİENFLAMATUVAR
Ceviz, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Diyabet, romatizma, artrit ve diğerleri gibi birçok hastalık iltihaplanma nedeniyledir. Her gün ceviz tüketmek bu hastalıklarla daha iyi mücadele etmeye yardımcı olur.