Buzdolaplarında sakın saklamayın! Uzmanlar yıllardır yapılan bu hatanın sonuçlarını tek tek açıkladı
Buzdolpaları yiyeceklerin taze kalmasını sağlayan önemli bi eşyadır. Ancak bazı gıdaların buzdolaplarında saklanması sağlık açısından belirli zararları beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar bu 3 gıdayı buzdolabında saklayanları uyardı.
Buzdolapları evlerimizdeki en önemli eşyalardan biridir. Gıdaların daha uzun süre taze kalmasını sağlayan buzdolaplarında hemen hemen her gıdayı saklayabiliriz. Fakat bu durum tüm gıdalar için geçerli değil.
Uzmanların yaptığı çalışmalara göre belirli gıdaların buzdolaplarında saklanması sağlık açısından ciddi zararları beraberinde getirebiliyor. Normal şartlarda sağlıklı olan bu gıdalar buzdolaplarında saklandığında zararlı bir hale geliyorlar. İşte uzmanlara göre buzdolaplarında saklanmaması gereken o 3 gıda:
Soğan: Soğanların buzdolaplarında saklanması yapısındaki nemin artmasına ve üst yüzeyinde mantar oluşmasına sebebiyet verebilir. Soğan yüzeyinde oluşan mantarlar kimyasalların üremesine neden olarak kusma, mide krampı ve ishal gibi yan etkilere neden olur. Soğanların serin ve karanlık alanlarda muhafaza edilmesi gerekir.
Sarımsak: Buzdolaplarında saklanan sarımsaklar zamanla filizlenebilir ve yapısı lastik benzeri bir dokuya döner. Bu durum ise sarımsağın hem besin değerlerini hem de lezzetini kaybetmesine yol açar. Bunun yanı sıra sarımsakların buzdolabında saklanması nem çekmesinden dolayı küflenme riskini artıracaktır.
Patates: Patates nişasta içeriği bakımından zengin bir gıdadır. Patatesin buzdolabında saklanması içerisindeki nişastanın soğuğun etkisi ile şekere dönüşmesine neden olur. Bu durum patatesin lezzetini kaybetmesine yol açar. Ayrıca patates üzerinde yapılan çalışmalar çiğ haldeki patatesin buzdolabında saklanmasının kanser riskini artırabileceğini ortaya koymaktadır.