Buzdolabına yarım limon koyanlar yandı! Uzmanlar yarım limondaki gizli tehlikeyi açığa çıkardı
Buzdolaplaı gıdaların daha uzun süre sağlıklı yapısını korumasına yardımcı olsa da bazen bu duruma istisna olaylar da geçekleşebiliyor. Uzmanlar limonun buzdolabında yarım şekilde saklanması ile ilgili ciddi uyarılarda bulundu.
Buzdolapları gıdaların daha uzun sür taze ve sağlıklı kalmasına yardımcı olsa da her konuda olduğu gibi bu konuda da bazı istisnalar bulunuyor. Buzdolaplarında saklanması sorun teşkil edebilen bu gıdalardan biri da yarsı kesilmiş olan limonlar. Diğer yarısı kullanıldıktan sonra limonun geriye kalan kısmının doğru şekilde saklanması gerekiyor.
Pek çok kişi limonu kestikten sonra buzdolabının orta yerine ya da kapak raflarına kalan limonu koyup gidiyor. Ancak limon bu şekilde bırakıldığı zaman içerisindeki C vitamini kısa süre içerisinde oksitlenmeye başlar ve kaybolur. Açıkta kaldığı için de kuruyup sertleşen limon hem lezzetini he de sulu yapısını kaybeder.
Aynı zamanda oksitlenmesi ile birlikte bakterilerin üzerinde üremeye başladığı limonun daha sonra kullanılması sağlık açısından sorun teşkil ediyor. Limonun bu nedenle açık bir şekilde dolaba konulmaması gerekiyor.
Limonun daha sağlıklı ve uzun süre saklanabilmesi için limonun açıkta kalan kısmını streç filme sarıp saklayabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz limonun kalan kısmını dilimleyip hava geçirmez bir kapta buzdolabında da bekletebilirsiniz.
Ayrıca kestiğiniz limonun açık kısmını tuza bulayıp saklamak da işe yarayacaktır. Tuz limonun üzerinde doğal bir tabaka oluşturarak oksitlenmesini önleyerek uzun süre taze kalmasını sağlar. Limonları bu şekilde uzun süre taze tutabilirsiniz.