Burger King, menülerdeki plastik oyuncakları dağıtmama kararı aldı

Burger King, menülerdeki plastik oyuncakları dağıtmama kararı aldı

Amerikan fast food zinciri Burger King, iki çocuğun çağrısı üzerine çocuk menüleriyle birlikte hediye oyuncak dağıtmama kararı aldı.

Burger King, müşterilerine eski oyuncakları geri getirme duyurusu yaptı. Fast food zinciri, getirilen oyuncakların eritilerek başka şeylere dönüştürüleceğini açıkladı.

Dünyaca ünlü fast food zinciri bu kararının nedeni olarak, İngiltere Hampshire'da yaşayan iki kız çocuğunun ücretsiz dağıtılan plastik oyuncaklardan vazgeçilmesi için kendilerine ve McDonald's'a yaptığı çağrıyı gösterdi.

Burger King'in bu kararı üzerine McDonald's da müşterilerinin oyuncak ile meyve arasında seçim yapabileceğini belirtti.

Burger King, menülerdeki plastik oyuncakları dağıtmama kararı aldı - Resim : 1

İKİ KÜÇÜK KIZI YARIM MİLYON DESTEKLEDİ

9 yaşındaki Ella McEwan ve 7 yaşındaki kardeşi Caitlin'in "Çevreyi düşünün. Çocuk menülerinizle birlikte plastik oyuncak vermeyin" diyerek fast food şirketlerini uyaran online imza kampanyasına yarım milyondan fazla kişi destek verdi.

Dilekçede, "Çocuklar bu oyuncaklarla sadece birkaç dakika oynuyor. Sonra atılan bu oyuncaklar hayvanlara zarar veriyor, denizleri kirletiyor" açıklaması yapıldı.

YILDA 320 TON DAHA AZ PLASTİK KULLANILACAK

Burger King'in aldığı kararı açıklamasından sonra McDonald's plastik oyuncaklardan vazgeçme gibi bir politikası olmadığını duyurmuştu.

McDonald's, bu yıl çocukların oyuncak yerine meyve alabileceğini belirtirken, gelecek yıl deneme amaçlı başlatacakları uygulamayla çocukların oyuncak yerine kitap alabileceklerini açıkladı.

Burger King, eski oyuncakları toplamak için şubelerine çöp kutuları gönderileceğini, oyuncaktan vazgeçme kararıyla yılda 320 ton daha az plastik kullanılacağını paylaştı.

Wrap adlı sürdürülebilirlik örgütünden Helen Bird, şirketin kararını "cesur bir adım" diye niteledi, Burger King'in oyuncakları şubelerde toplama kararının yerinde olduğunu zira bunların ev atıklarıyla birlikte geri dönüştürülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Burger King plastik oyuncak McDonald's