Burdur'da ilk kez geyik gören vatandaş şaşkınlığını gizleyemedi

Yaşam Haberleri Burdur

DKMP tarafından Yeşilova ilçesindeki Eşeler Dağı’na bırakılan 'kızıl geyik', Tefenni ilçesinde vatandaşlar tarafından görüntülendi. İlk kez geyik gördüğünü söyleyen vatandaşın şaşkınlığı ise gözden kaçmadı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda DKMP 6. Bölge Müdürlüğü Burdur İl Şube Müdürlüğü görev alanında bulunan Yeşilova ilçesi Eşeler Dağı Çatkılı mevkiinde bulunan Yaban Hayvanı yerleştirme sahasına 7 kızıl geyik bırakılmıştı.

"TEFENNİ'DE GEYİK GÖRÜNMEZ DİYORLARDI, AL İŞTE"

Doğaya bırakılan geyiklerden bir tanesi Tefenni ilçesinde vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülerdi.

Dağlık arazide geyiğe rastlayan vatandaşlar ise şaşkınlığını gizleyemedi. Cep telefonu kamerasıyla geyiği görüntüleyen vatandaş, “Tefenni’de ilk defa görüyorum ben geyiği. Tefenni’de geyik görünmez diyorlardı, bir de al işte” sözleriyle yaşadığı şaşkınlığı dile getirdi.

GEYİĞİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Geyiklerin genellikle engebeli ormanlık araziye uygun uzun güçlü bacakları ve kıvrak, küçük gövdeleri vardır. Geyikler aynı zamanda mükemmel yüzücüdür. Alt çene dişlerinin üzerindeki yarımay şeklinde mineleri sayesinde oldukça farklı bitkileri çiğneyebilir. Geyikler geviş getirir ve mideleri dört odacıklıdır.

GEYİK ETİ YENİR Mİ?

Geyiğin sakatatları da yenilebilir. Sağlıklı bir geyikten doğru şekilde elde edildiğinde geyik eti çok sağlıklı bir ettir. Geyikler doğası gereği çimenlerde ve yabani bitkilerle yaşayan vahşi hayvanlar olduğundan etleri doğal olarak sağlıklı bir diyetin parçası olarak tüketilebilir.

GEYİK EN ÇOK NEYİ SEVER?

Dünyada birçok farklı geyik türü bulunmaktadır. Geyiklerin beslenmeleri de bulundukları bölgelere göre farklılık gösterebilmektedir. Geyikler genel olarak yeşil bitkilerle ve otlarla beslenmekte olan hayvanlardır. Aynı zamanda ağaçların yapraklarını ve yeşil bitkileri yemeyi de oldukça fazla severler.

 

Kaynak: İHA