Bugüne kadar yanlış saklamışız! Uzmanlar buzdolaplarında saklanmaması gereken o besinleri tek tek açıkladı
Buzdolapları yiyeceklerimizin uzun süre sağlıklı yapısını korumasını sağlayan beyaz eşyalar olsa aslında buzdolaplarının her gıda için uygun olmadığı ortaya çıktı. Uzmanlar buzdolaplarında sakladığımız halde burada saklanmaya uygun olmayan gıdaları açıkladı.
Buzdolapları gıdalarımızın daha uzun süre sağlıklı ve taze kalmasına yardımcı olur. Ancak çoğu kişinin düşündüğünün aksine buzdolapları her gıdanın saklanması için uygun alanlar değillerdir. Buzdolaplarında saklanan bazı gıdalar hem lezzetli yapılarını hem de besin değerlerini kaybediyor.
Bu sebeple buzdolaplarında saklanmaması gereken bazı besinler bulunuyor. Uzmanlar bu besinlerin buzdolaplarında saklanmasının hem tadına hem faydalarına zarar verdiğini belirtiyor. İşte buzdolaplarında saklanmaması gereken o besinler:
Domates: Pek çok kişi domatesi buzdolabı içerisinde saklayarak çürümesini engellediğini düşünür. Ancak domatesin buzdolabında saklanması olgunlaşmasını yavaşlatmaz, tamamen durdurur. Bu da tam lezzetine ulaşacak şekilde olgunlaşmasını engellemektedir. Aynı zamanda dolabın soğuk havası domatesin yapısının unlu bir hale gelmesine sebep olur. Domatesler için en uygun saklama alanı ise güneş görmeyen od sıcaklığındaki alanlardır.
Patates: Patatesin buzdolabında saklanması içerisinde yer alan nişastanın şekere dönüşmesini hızlandırır. Bu da patatesin olması gerekenden çok daha tatlı bir hale gelmesine sebep olur. Patatesi buzdolaplarında ya da fırınlara yakın yerlerde saklamamak gerekiyor. Patates için en uygun alan ise karanlık ve serin alanlar.