Bu yöntemle bir daha bayat yemeyeceksiniz! İşte bayat yumurtayı ayırt etmenin basit ama etkili püf noktası
Yumurtalarınızı pişirmeden önce bayat olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bayat yumurtaları ayırt etmek ve aha sağlıklı bir öğün geçirmek için kullanabileceğiniz bazı doğal yöntemler vardır. Bayat yumurtayı ayırt etmenin püf noktaları ile her yemeğiniz taze pişecek.
Yumurtalar belirli bie süreden daha uzun saklandığında ya da yanlış şekilde muhafaza edildiğinde zamanla bozulmaya ve bayatlamaya başlarlar. Bayatlayıp bozulan yumurtaların yemeklerde ve tariflerde kullanılması ise fazlasıyla zararlıdır. Yumurtanın hala taze olup olmadığını anlamak için doğal yöntemler kullanabilirsiniz.
Doğal yöntemler ile bayatlamış yumurtayı ayırt etmenin püf noktası olan doğal yöntemler sayesinde daha sağlıklı ve taze bir öğün geçirebilirsiniz. İşte bayatlamış ve bozulmaya başlamış yumurtaları ayırt etmenin püf noktası olan pratik bilgiler:
Batma testi: Yumurtaların hala taze olup olmadığını anlamak için suyun içerisine bırakabilirsiniz. Eğer yumurta tazeyse o halde suyun dibine batacaktır. Ancak bayat yumurta suyun yüzeyine doğru yükselecektir. Arada duran yumurtalar ise henüz tazeliğini yeni kaybetmeye başlamış olanlardır. Geç olmadan kullanılabilir.
Renk testi: yumurta eğer tazeyse beyaz ve sarı rengi arasında büyük bir ton farkı ve belirli bir parlaklık olacaktır. Taze yumurta kırıldığı zaman kendini belli eder. Eğer yumurtanın beyaz kısmı bulanık bir renkteyse o halde yumurta bayatlamaya başlamış demektir. Ayrıca bayatlayan yumurtanın sarı kısmı da parlaklığını yitirecektir.