Bu restoranda çatal bıçak kullanmak yasak: Kebabı elle yiyorlar
Denizli’nin geleneksel yöntemlerle taş fırında pişirilen tescilli Denizli kebabı, çatal ve bıçaksız servis ediliyor. Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören kebap elle yeniyor.
Denizli'de 20. yüzyılın başlarından bu yana geleneksel yöntemlerle hazırlanan Denizli kebabı, kente gelen misafirlerin yemek tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kuzu etinden yapılan, tandır ateşinde pişirilen tescilli kebap, çatal ve bıçak kullanılmadan elle yeniyor. Sekiz parçaya ayrılan kuzu, sakız ağacının kütüklerinden tavlanan fırınlarda pişiriliyor. Pişerken etlerden süzülen yağ, ana yemek ile birlikte servis edilen pide ekmeğinin yağlanmasında kullanılıyor.
"METAL ÇATAL LEZZETİ DÜŞÜRÜYOR"
Asırlık lezzeti müşterilerinin beğenisine 41 yıldır Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi 357. Sokak'ta bulunan Kebapçı Dursun isimli işletmesinde çatal ve bıçak olmadan sunan Dursun Göçenoğlu, “Bizim Denizli kebabımızın geçmişi 200 yıllara dayanıyor ama biz 1982 yılından itibaren bu işi yapıyoruz. Denizli kebabının en önemli özelliklerinden bir tanesi doğal olması, sakız odunu ile pişmesi ve 9 aylık kuzulardan oluşmasıdır. Tabii en önemlisi çatal ile bıçak yerine elle yenilmesidir. Bilimsel olarak olaya baktığımız zaman bunun özelliğinden bir tanesi de metalin sıcak ete temasında yüzde 30 değer kaybının yaşandığı biliniyor. O açıdan çatal ve bıçak restoranımızda yok. Tamamen elle yiyoruz. Önce bir yadırgama oluyor. Sonra kebabı yiyip, lezzetin tadını aldıklarında bize hak veriyorlar. Bir daha geldiklerinde 'Biz hazırlıklı geldik ve ellerimizi yıkadık' diyorlar” dedi.
Tescilli kebabı yerli ve yabancı turistlere sunduğunu ve çok güzel sözler duyduğunu belirten kebap ustası Dursun Göçenoğlu, “Yurtdışı ve yurtiçinden restoranımıza gelen misafirlerimiz çok fazla oluyor. Herkes artık Denizli kebabının elle yenildiğini ve kebabın önemini biliyor. Tadının ne kadar lezzetli olduğunu da anlıyorlar. Herkesi Kebapçı Dursun olan restoranımıza davet ediyoruz. Gelip tadına restoranımızda mutlaka baksınlar” diye konuştu.