Bu karpuz başka karpuz
Doğu Karadeniz’in tek karpuz üretim merkezi olan ve ismini üretildiği Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesi’nden alan Yalıncak karpuzunda hasat bu yıl rötarlı başladı.
Trabzon’da 2010 yılında üretime başlanılan ve ismini bulunduğu mahalleden alan Yalıncak karpuzu, tat ve aroma bakımından diğer bölgelerdeki karpuzlardan farklılık arz ediyor.
Yalıncak Karpuzu üreticilerinden Semih Sarı yaptığı açıklamada Yalıncak Karpuzu'nun artık Trabzon dışında da tanınmaya başladığını söyledi.
Sarı “Kendimiz yetiştirip kendimiz satıyoruz. Yalıncak karpuzu sadece Trabzon’da değil diğer illerde de artık tanınır oldu. Alanlar memnun tekrar alanlar tekrar alıyor. Tadını yemeden kimse bilemez. İşlerimiz şükürler olsun iyi diyebiliriz” dedi.
Kotan “Temmuz’un ilk haftasında çıkan karpuz bu yıl biraz gecikti. Hava koşullarıyla iyi mücadele edebilen bu işi gördü. Biz de etmeye çalıştık ancak seramız olduğundan enerjimizi seraya harcadığımız için yetiştiremedik. Bu sene havalar pek ısınmadı. Haziran’ın 20’sine kadar havalar ısınmayınca böyle oldu. Önceki yıllarda Temmuz ayının ilk haftasında hasata başlardık. Yaklaşık 13 yıldır bu işi yapıyorum ticari amaçlı Trabzon’da ilk karpuzu üreten benim. Böyle bir sezon görmedim öncelikle hava koşulları bakımından çok kötü geçti. Sürekli soğuk olunca fazla üretim de olmadı” diye konuştu.