Bu hatayı yapanlar 'vah halime' diyor! Buzdolabının bakteri yuvasına dönmesine neden olduğu ortaya çıktı
Buzdolapları yiyeceklerimizin daha uzun süre taze şekilde saklanmasına yardımcı olur. Fakat gıdaları buzdolabında saklarken dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. Buzdolaplarında yiyecek saklarken bu hatalardan kaçınmak gerekiyor.
Buzdolaplarına koyduğumuz yiyecekler hem sebze meyveler hem de artan yemeklerdir. Artan yemeklerin saklanması konusu ise oldukça dikkat edilesi gereken bir durumdur. Buzdolaplarında saklanan artan yemeklerin taze kalması ve sağlıklı yapısını koruması için pek çok detaya dikkat etmesi gerekiyor. Yemekleri yanlış saklamak buzdolabında bakteri üremesine yol açıyor.
Gıda Standartları Kurumu (FSA) bu konuda önerilerde bulunuyor. Uzmanlara göre buzdolaplarında saklana yemeklerin taze alabilmesi için buzdolaplarının en fazla 5 derecede çalıştırılması gerekiyor. Buzdolaplarının bakteri yuvasına dönmemesi için dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunuyor.
İşte buzdolaplarında saklanan yemekleri ve buzdolaplarını korumanın püf noktası olan pratik bilgiler:
Saklama süresine dikkat: Pişmiş yiyeceklerin buzdolabında saklanma süresi en fazla 2 gün olmalıdır. 2 günden uzun süre buzdolaplarında saklanan yiyecekler hem bozulmaya hem de diğer yiyeceklerin bozulmasına yol açmaya başlar. Bu gıdaları daha uzun süre saklamak isteyenler dondurma seçeneğini tercih edebilir.