Bu besinleri çiğ tüketmek zehir içmek kadar zararlı! Zararsız göründüklerine bakmayın, pişirmeden yiyen hastalanıyor
Doğal gıdaların beslenme alışkanlıklarına dahil edilmesi uzmanlar tarafından tekrarlanan bir tavsiye. Ancak bu tavsiyenin de dikkat edilmesi gereken bazı hususları var. Her ne kadar sağlıklı ve doğal olsalar da bazı gıdaların çiğ şekilde tüketilmesi zehir saçıyor.
Sağlıklı beslenmek isteyenler meyve ve sebzeleri yeme alışkanlıklarına dahil ederler. Ancak her ne kadar bu besinler sağlıklı olsa da yine de tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar bulunuyor. Bilinçsiz bir şekilde tüketilen meyve ve sebzeler bazı durumlarda sağlığa zarar veriyor. Bu besinlerin çiğ tüketilmesi adeta zehir etkisi yapıyor. İşte kesinlikle çiğ tüketilmemesi gereken o besinler:
Karides: Karidesler çiftliklerde yetiştirilen deniz ürünleridir. Toplu bir şekilde barındırılan karideslerde parazit ve bakteri yayılımını önlemek için ise yemlerin içerisine antibiyotikler eklenir. Suları da pestisit ve fungusitler ile doldurulan karideslerin çiğ halinin içerisinde klor bulunur. Pek çok kimyasal madde barındıran karidesi pişirmeden tüketmek laboratuvar tüpünden kimyasal içmek kadar tehlikeli bir durum.