Bıyıklı Dudu Abla'dan: Benim satış tercihim buydu

Denizli Yaşam Haberleri

Denizli’de kurulan semt pazarında kadın kıyafetleri giyip peruk takarak, tezgahın üstünde göbek atan esnafı görenler, büyük bir şaşkınlık yaşadı. ’Bıyıklı Dudu Abla’ olarak ün yapan amatör tiyatrocu esnafın hem eğlendiren hem de para kazandıran sıra dışı yöntemi eğlenceli görüntüler oluşturdu.

Bölgede kurulan semt pazarlarında kadın kıyafetleri satışı yaparak geçimini sağlayan 65 yaşındaki Feridun Altınoluk, satışlarını artırmak için sıra dışı bir yönteme başvurdu. Severek eğitim alıp sahneye çıktığı tiyatroyu, yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle bırakmak zorunda kalan Altınoluk, şimdilerde ise Denizli’nin yanı sıra çevre illerde de kurulan semt pazarlarında açtığı tezgahta kadın giysileri satarak geçiniyor.

SATIŞ TERCİHİ SAYESİNDE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Tiyatro oyunculuğunu kullanarak daha çok kazanç ve müşteri memnuniyeti oluşturduğunu belirten Feridun Altınoluk, tezgahında yaptığı dans gösterileriyle müşterilerinin stresini aldığını belirterek, “Benim lakabım ’Dudu Abla’. Bu adını bana babam koydu. Ben herkesi çok seviyorum, çünkü bana para kazandırıyorlar. Bazen bu işi, bu kıyafetle yaptığımdan dolayı kötü konuşanlar da oluyor ama bu 10 binde bir kişidir. Beni görenlerden bazıları ’Acaba eşcinsel mi’ diye düşünüyormuş ancak öyle değil. Benim en büyük amacım, insanları eğlendirebilmektir. Buraya gelen müşterilerim hem beni hem de ürünlerimi çok seviyor. Buradaki asıl amacım kadın giysilerini giymek değildi. Benim satış tercihim buydu. İnsanların sattığım ürünleri daha kolay bulması ve tanımaları için bunu yaptım. Örneğin ‘bu giysiyi nerede aldın’ dediklerinde Karabıyıklı Mehmet’ten ama hangi Mehmet olduğunu nereden bulacaklar. Ama müşteriye, ‘giysiyi nerede aldın’ dediğin zaman, kadın gibi giyinen Dudu’dan aldım dedikleri zaman beni çabuk buluyorlar” dedi.

'ENERJİSİ SAYESİNDE PAZARDAN AYRILAMADIM'

Sabaha erken saatlerde pazar alışverişine gelen Semra Gülseven de kıvrak dansıyla dikkatleri üzerine çeken Dudu Abla’yı izlemekten mutlu olduğunu anlattı. Gülseven, “Pazara alışveriş yapmak için geldim. Oynaması çok hoşuma gittiği için 2 saattir pazardan ayrılamadım. Müşterileri hem eğlendirmesi hem de satış yapması çok hoş. Her sabaha böyle Pazar yerlerinde görmek isteriz. Herkesin dikkatini çekiyor ve bizler çok beğeniyoruz. Ben tabi çok beğendim. Beğendiğim içinde az önce resim ve öz çekim yaptık” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İHA

Denizli