Böyle deneyince tadına doymayacaksınız! Patates püresine süt yerine bunu ekleyince vazgeçilmez oluyor
Patatesin en lezzetli hallerinden biri olan patates püresini hazırlamak için bazı püf noktalarını bilmek gerekir. Patates püresinin daha lezzetli olması için içerisine ekleyebileceğiniz bazı alternatif gıdalar bulunuyor. Bu şekilde pişirince patates püresinin tadına doyum olmuyor.
Patatesin en keyifli hallerinden biri olan ve çoğu zaman tadına doyamadığımız patates püresi basit bir hazırlanışa sahip gibi görünse de aslında patates püresi hazırlamanın kendine has bazı incelikleri bulunuyor. Patates püresi hazırlarken belirli detaylara dikkat ederek ve patates püresi hazırlamanın püf noktasını bilerek çok daha lezzetli yemekler ortaya çıkarabilirsiniz.
Patates püresinin standart tarifinde püreyi tatlandırmak ve kıvam vermek için süt kullanılır. Ancak patates püresine süt eklemek yerine alternatif bazı gıdalar ile püre hazırlayarak lezzetine lezzet katabilirsiniz. Yemek tarifleri içerisinde patates püresini lezzetlendirmenin püf noktası sayılan doğal yöntemler bulunuyor. İşte patates püresinde süt yerine kullanabileceğiniz alternatif ürünler:
Sarımsak: Sarımsağın içerisinde kavrulma esnasında ortaya çıkan bol miktarda meyve şekeri vardır. Patates püresine süt yerine iki diş kavrulmuş sarımsak ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz. bu işlem için iki diş sarımsağı üzerine zeytinyağı ekleyerek 15 dakiaka kavurun. Ardından sarımsakları patatesin yanına ekleyin ve az miktarda zeytinyağını da ekleyerek karıştırın.