Boşuna daha lezzetli değilmiş! Sokak pilavcılarının lezzet sırrı
Sokak usulü pilav nasıl yapılır? İşte sokak pilavcılarının yaptığı gibi lezzetli pilav pişirmenin sırrı.
Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak sokakta satılan pilavların tadı her zaman bir başka olur. Bu lezzet, sokak pilavcılarının kullandığı özel teknikler ve püf noktalarından gelir. Eğer siz de evde sokak usulü pilav yapmak istiyorsanız, bu tarifi deneyin:
Sokak pilavı, tane tane olması, hafif yağı ve damakta bıraktığı eşsiz lezzetiyle bilinir. Genellikle sade olarak ya da nohut ve tavuk ile servis edilir. Sokak pilavcılarının sıklıkla kullandığı malzemeler ve pişirme teknikleri, bu pilavın karakteristik özelliklerini oluşturur.
TARİFİ:
İlk olarak tavuklarınızı haşlamak için tencereye koyun.
Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyerek kaynamaya bırakın.
Haşlanan tavukları soğuması için kenara alın.
Biraz soğuduktan sonra tavukları tiftikleyin.
Bu sırada pirinçleri de ılık suya koyup nişastasının çıkmasını bekleyin.
Pilav tenceresine yağı ekleyip eridiğinde şehriyeleri ilave edin ve kavurun.
Şehriyelerin rengi değişip, kokusu çıktığında pirinçleri de ekleyin ve 5-10 dakika kadar daha kavurun.
Daha sonra pirincin üzerine tiftiklediğiniz tavuğu ekleyin.
1 su bardağı tavuk suyu ve 2 su bardağı kaynamış suyu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi de ilave edip bir kere karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Çok fazla karıştırmayın.
Pilav suyunu çekip tane tane olduğunda altını kapatın.
Acı biber veya lahana turşusu ile servis edebilirsiniz.