Börek kıvamında olan kek! Deneyen herkes kahvaltılarda sürekli yapıyor
Börek kıvamında tuzlu kek yapmak sanıldığı kadar zor değil. İşte börek kıvamında tuzlu kek tarifi.
Tuzlu kekler, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hazırlanışı hem de doyurucu yapısıyla sofralarımızda kendine sıkça yer bulur. Ancak, tuzlu kekin börek kıvamında olması, onu bir adım daha öne çıkarır. Peki, bu kıvamı yakalamak sanıldığı kadar zor mu? Kesinlikle hayır! İşte size börek kıvamında tuzlu kek hazırlamanın püf noktaları ve detaylı tarifi.
Malzemeler:
250 ml’lik bardak ölçüsüyle;
2 bardak kırmızı mercimek
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak yoğurt
1 bardak rendelenmiş cheddar veya taze kaşar peyniri
200 gr lor peyniri
4 yumurta
2 dal taze soğan, incecik doğranmış
8 - 9 dal dereotu, incecik doğranmış
8 - 9 adet biberli yeşil zeytin, minik doğranmış
Üzerine:
2 yemek kaşığı iç kabak çekirdeği
Yapılışı:
*Mercimeği yıkayıp üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyin ve en az 2 saat veya bir gece serin bir yerde bekletin.
*Islanan mercimeği süzgeçten geçirin (ıslama suyundan yarım bardak ayırın). Süzülmüş mercimeği yarım bardak suyuyla birlikte püre haline gelene kadar blenderden geçirin ve büyük bir karıştırma kabına aktarın. Üzerine kabartma tozu, karbonat, baharatlar, tuz ve zeytinyağını ilave edip spatula yardımıyla karıştırın. Yoğurt, rendelenmiş peynir, lor, yumurtalar, taze soğan, dereotu ve zeytini ekleyip homojen kıvama gelene kadar karıştırın.