Bol köpüklü Türk kahvesi hazırlamak bu kadar kolay! Türk kahvesinin köpüğünü artırmak için...
Keyifli sohbetlerin yancısı, yemek üstü lezzeti ve kültürümüzün vazgeçilmez bir ögesi olan Türk kahvesini hazırlamak bir sanattır. Ancak ne yazık ki hepimiz bu sanatı tam anlamıyla işleyemeyiz. Bol köpüklü bir Türk kahvesi hazırlamak zordur. Fakat bu tarifle çok kolay pişecek.
Doğru oranı bilmelisiniz: Leziz ve bol köpüklü bir Türk kahvesi hazırlamak için ölçeğinizi doğru seçmeniz gerekiyor. Su, şeker ve kahve tozunun doğru oranda kullanılması ile Türk kahvesi daha çok köpürecektir. Her bir fincan su için 1 tatlı kaşığı kahve kullanmak yeterli olacaktır. Şeker kullanmıyorsanız, bu durumda kahveyi çok az miktarda daha yoğun atabilirsiniz.
Şeker kullanırken dikkat edin: Kahvenin yoğunluğu ve ortaya çıkan köpük miktarı eker oranına bağlıdır. Daha şekerli kahvelerde daha bol ve koyu renkte bir köpük oluşur. Eğer şeker kullanıyorsanız, şeker kullanıyorsanız kahve tozunu aşırı kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Şeker kullanmıyorsanız, bu durumda kahveyi çok az miktarda daha yoğun atabilirsiniz.